Η Μακ ήταν 17 όταν εμφανίστηκαν δύο όγκοι στον θυρεοειδή της.

Η Μακ νίκησε τον καρκίνομ και θέλει να γίνει γιατρός

Η Μακ ήταν 17 όταν εμφανίστηκαν δύο όγκοι στον θυρεοειδή της.
Τελικά κατέληξε να διαγνωστούν ως Θηλωδη καρκινώματα, μια μορφή καρκίνου του θυρεοειδούς που μπορούν είτε να απλωθούν σε άλλα όργανα πολύ εύκολα, είτε καθόλου.
Μετά από μερικούς μήνες που η Μακ έκανε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, υπεβλήθη σε χειρουργείο αφαίρεσης του θυρεοειδούς έναν μόλις μήνα μετά τα 18ο γενέθλια της στις 19 Ιουλίου του 2016.
Επειδή οι όγκοι δεν είχαν κάνει μεταστάσεις η Μακ ευτυχώς δεν χρειάστηκε ακτινοθεραπεία η χημειοθεραπεία! Αυτό δεν κάνει τη Μακ λιγότερο δυνατή μαχήτρια συγκριτικά με άλλους μαχητές.
Χρειάστηκε, επίσης, πρόσθετη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.
Όλα αυτά συνέβησαν ένα χρόνο μετά που η Μακ έχασε την καλύτερη της φίλη από καρκίνο. Είναι 3,5 χρόνια ελεύθερη καρκίνου και όλη αυτή η δοκιμασία – διαγνωσμένη με καρκίνο παιδικής ηλικίας, το να χάσει την καλύτερη της φίλη από καρκίνο την οδήγησαν να μελετήσει ιατρική στο κολέγιο για να γίνει παιδίατρος ογκολόγος  στο st. Jude.
Λίγες μέρες νωρίτερα η Μακ υποβλήθηκε σε χειρουργείο αφαίρεσης μια μάζας από το πόδι της κι επιδιόρθωσης της ζημίας που προκάλεσε. Ευχόμαστε να βγει αρνητική για καρκίνο.
Η Μακ είναι μια νεαρή γυναίκα που πρεσβεύει και ευαισθητοποιεί για παιδικό καρκίνο στο κολέγιο της και στα social media.
Της αρέσει να παίζει φλάουτο, ομποε και κλαρινέτο όπως και να ζωγραφίζει, να σχεδιάζει και να συμμετέχει στην μπάντα του κολεγίου της. Βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης μη κερδοσκοπικής εταιρείας για να υποστηρίξει παιδιά στην περιοχή της, στη μνήμη της καλύτερης της φίλης, που έφυγε από καρκίνο.
Αφιερώνει τη ζωή της στο να εξασφαλίσει πως κανένα παιδί δεν θα πεθάνει από καρκίνο, είναι τόσο υπέροχος άνθρωπος. Σου αξίζει ο κόσμος Μακ.
Μη σταματάς ποτέ να μάχεται Μακ!