Γίνε αιτία καλού …γίνε το θαύμα που περιμένει ένα παιδί

Μπορεί να είσαι εσύ το θαύμα που περιμένει κάποιος για να ζήσει.. Χάρισε ζωή... Γίνε αιτία καλού!

Δώσε ζωή με την πνοή σου στον συνάνθρωπο σου που το έχει ανάγκη. Μια ανάσα χρόνος αρκεί για να γίνεις κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών, αφού μόλις τόσο διαρκεί η διαδικασία συλλογής δείγματος σάλιου.

Ποιος μπορεί να γίνει Εθελοντής δότης;
Μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε είναι 18 -45 χρόνων και δεν έχει κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα όπως μεταδοτικά νοσήματα, κακοήθειες ή καρδιοπάθειες.
Πώς συλλέγεται το δείγμα?
Γίνεται λήψη επιχρίσματος από το στόμα, δηλαδή λαμβάνεται δείγμα σάλιου με ειδική μπατονέτα, εύκολα κι ανώδυνα.

Πώς γίνεται η συλλογή του μοσχεύματος;
Η πιο διαδεδομένη μέθοδος σήμερα είναι η συλλογή των αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων από το αίμα. Αρχικά χορηγείται για 4 μέρες ένας αυξητικός αιμοποιητικός παράγοντας με στόχο την κινητοποίηση των αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων από τον μυελό στο αίμα και στην συνέχεια ακολουθεί η συλλογή τους σε ειδικό μηχάνημα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι παρόμοια με αυτή που εφαρμόζεται κατά την δωρεά αιμοπεταλίων, διαρκεί περίπου 2-4 ώρες και δεν απαιτείται νοσηλεία.
Κι αν αλλάξω γνώμη;

Η δωρεά είναι εθελοντική. Αν βρεθείς συμβατός θα ερωτηθείς αν θέλεις να βοηθήσεις ή όχι, ανώνυμα και πριν ενημερωθεί ο ασθενής. Αν διστάσεις για οποιοδήποτε λόγο, μπορείς να κάνεις πίσω.
Ίσως είσαι εσύ ο τυχερός που θα χαρίσεις ζωή στον συνάνθρωπο καθώς οι πιθανότητες συμβατότητας κυμαίνονται από 1:20.000 μέχρι 1:100.000 μεταξύ δύο τυχαίων ατόμων.
Μπορεί να είσαι εσύ το θαύμα που κάποιος περιμένει για να ζήσει..
Χάρισε ζωή.. Γίνε αιτία καλού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ