Γνωρίστε κι εσείς το WinCancer – Συνέντευξη στην Ερτ

Η δύναμη και η ψυχή του WinCancer είναι οι εθελοντές του, έχουμε σταθερά την χρυσή εξάδα τον Γιώργο, τη Μάγδα, την Βαρβάρα, την Λένα, τον Μάνο και την Μαργαρίτα. Αλλά πάντα τον Δεκέμβρη ζητάμε την βοήθεια περισσότερων εθελοντών, για την διαλογή, την συσκευασία και την μεταφορά των βιβλίων.

WinCancer, We Can!

Συνέντευξη στον Βασίλη Ηλία, από το τμήμα ΚΕΕΠ της ΕΡΤ

 

1) Πείτε μας λίγα λόγια για το WinCancer

Το Wincancer δημιουργήθηκε ως βιωματικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο, από τον  Δημήτρη Σιάχο, όταν το 2016 ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο για 3η φορά στη ζωή του. Αυτήν την τρίτη μάχη του, αποφάσισε να την δώσει δημόσια, θέλοντας να σπάσει το στερεότυπο του καρκινοπαθή, την προκατάληψη, την απομόνωση  και τον στιγματισμό του ανθρώπου που νοσεί.   

 

2) Ποιος είναι ο σκοπός του WinCancer;

Το Wincancer δημιουργήθηκε για να δώσει αισιοδοξία, να ενημερώσει και να γίνει βήμα έκφρασης για τους καρκινοπαθείς. 

Να κάνει παρεμβάσεις στην πολιτεία, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι νοσούν και να προβάλει το έργο συλλόγων, που ασχολούνται με τον καρκίνο την δωρεά μυελού, αίματος και αιμοπεταλίων.

 251_5-696x406

3) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το WinCancer;

Ήμουν εκεί όταν δημιουργήθηκε το Wincancer , δίπλα στο Δημήτρη, το σύζυγό μου. Μετά από την απώλεια του, το Wincancer ήταν η αιτία να πατήσω στα πόδια μου . ‘Ένιωσα πως ήθελα να κάτσω μπροστά στον υπολογιστή, στον ίδιο υπολογιστή που καθόταν και εκείνος για να συνεχιστεί, αυτό που ξεκίνησε με τόσο πάθος και ελπίδα. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην αρχή, αλλά είχα την ανάγκη να το κάνω, άλλωστε του το είχα υποσχεθεί.

4) Θα θέλαμε να μας δώσετε κάποιες συμβουλές σχετικά με τον καρκίνο αλλά και την ευζωία

Να μην «φοβάστε» την πρόληψη, καθώς το 30% – 50% των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν.

Με την  σωστή ενημέρωση, την αλλαγή του τρόπου ζωής, βάζοντας την άσκηση στην καθημερινότητα μας, με τη διακοπή του καπνίσματος, την μείωση του αλκοόλ, την μεσογειακή διατροφή και τις προληπτικές εξετάσεις και παρεμβάσεις, μπορούμε να έχουμε πολλά όπλα απέναντι σε αυτόν τον δύσκολο αντίπαλο.

5) Από πόσα μέλη αποτελείται η εθελοντική σας οργάνωση;

Η δύναμη και η ψυχή του WinCancer είναι οι εθελοντές του, έχουμε σταθερά την χρυσή εξάδα τον Γιώργο, τη Μάγδα, την Βαρβάρα, την Λένα, τον Μάνο και την Μαργαρίτα. Αλλά πάντα τον Δεκέμβρη ζητάμε την βοήθεια περισσότερων εθελοντών, για την διαλογή, την συσκευασία και την μεταφορά των βιβλίων. Φέτος ανταποκρίθηκαν πάνω από 20 άτομα, που συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό την μέρα της  δράσης μας ΔιαβάΖΩ!   

Γνωρίστε κι εσείς το WinCancer – Συνέντευξη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ