Είναι κάποιες διαδρομές…

Ξέρω πως ένας γιατρός προσπαθεί,ένας ειδικευόμενος δοκιμάζεται και μια νοσηλεύτρια φροντίζει. Ξέρω πως εκείνη τη στιγμή που εγώ περνάω από έξω κάποιος πονάει, κάποιος ελπίζει, κάποιος εγκαταλείπει και ένας άλλος συνεχίζει να μάχεται.

Χθες ανηφόριζα την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έφτασα εκεί από την ίδια διαδρομή Πέτρου Ράλλη , Κωνσταντινουπόλεως, Μάρνης, όχι όμως για να στρίψω αριστερά στην Δημητσάνας και να παρκάρω στα προσφυγικά.
Άλλος ήταν ο προορισμός, έρχεται όμως εκείνη η ίδια μελαγχολία και σε βρίσκει, αντανακλαστική και απρόσκλητη.
Λογικό θα μου πεις όταν για χρόνια κάνεις την ίδια διαδρομή, το σώμα και η ψυχή έχουν αναπτύξει τους δικούς τους μηχανισμούς άμυνας.Σε προετοιμάζουν για να μπορείς ν’ αντέχεις.
Το σώμα έχει μνήμη και η ψυχή δεν ξεχνά!
Ανηφορίζω την Αλεξάνδρας και πάντα όταν περνάω από τον Άγιο Σάββα, κρατάω για λίγο την ανάσα μου,
ως «φόρο τιμής» σε ό,τι ξέρω πως συμβαίνει εκεί μέσα.
Ξέρω πως ένας γιατρός προσπαθεί,ένας ειδικευόμενος δοκιμάζεται και μια νοσηλεύτρια φροντίζει.
Ξέρω πως εκείνη τη στιγμή που εγώ περνάω από έξω κάποιος πονάει, κάποιος ελπίζει, κάποιος εγκαταλείπει και ένας άλλος συνεχίζει να μάχεται.
Ξέρω πως ενώ εγώ συνεχίζω, κάποιος εκεί μέσα, έχει αφήσει τη ζωή του, για να είναι δίπλα σε κάποιον που αγωνίζεται να ζήσει!

Κρυσταλλίδου Πίστη
Κρυσταλλίδου
Η Κρυσταλλίδου Πίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία ως διοικητικό στέλεχος ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ενώ σήμερα εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ». Ενεργοποιήθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση από το 2006 ήταν εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας. Διατέλεσε πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ.

Συντονίζει το WinCancer._