Πρώτος γραμμικός επιταχυντής τύπου Halcyon στο 401 Γ Σ Α

η καλή είδηση της μέρας ...

Εγκαταστάθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ο πρώτος γραμμικός επιταχυντής τύπου Halcyon, που αποτελεί μέρος ευρύτερης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου για την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων ακτινοθεραπείας σε 8 δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας για την αντιμετώπιση του καρκίνου ύψους 25 εκατ.ευρώ.

Η λειτουργία του πιστοποιήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το 401 ΓΣΝΑ είναι σε θέση να υποδεχθεί το πρώτο κλινικό περιστατικό, με ορίζοντα πλήρους λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του δεύτερου γραμμικού επιταχυντή, δωρεάς επίσης του ΙΣΝ, ο οποίος θα δοθεί για κλινική χρήση στις αρχές του 2020, καθιστώντας τις εγκαταστάσεις του 401 ΓΣΝΑ από τις πιο σύγχρονες και το επίπεδο των παρεχόμενων, από τον Στρατό Ξηράς, ιατρικών υπηρεσιών από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεά του ΙΣΝ προς το 401 ΓΣΝΑ, συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση δύο υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών καθώς και ενός μαγνητικού τομογράφου, η πρόσβαση στις υπηρεσίες των οποίων θα είναι ελεύθερη και για τους πολίτες.
ΠΗΓΗ

Στο 401 Γ Σ Α ο πρώτος γραμμικός επιταχυντής τύπου Halcyon