Είναι ιδιαίτερα ευεργετική η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, κυρίως πράσινων και κίτρινο-πορτοκαλί.
Οι τομάτες, οι φράουλες και τα προϊόντα τομάτας είναι σημαντικό να καταναλώνονται για το λυκοπένιο που περιέχουν. Πίνετε χυμό ροδιού συχνά γιατί βοηθά στη μείωση της πιθανότητας υποτροπής (Malik et al 2005)
Αυξημένη κατανάλωση ισοφλαβονοειδών. Επιλέξτε συχνά φασόλια, σόγια, φακές, tofu, γάλα σόγιας και αποξηραμένα φρούτα. Διατροφικές προσεγγίσεις όπως, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, vegan, και υψηλές σε φυτικές ίνες μπορεί να ενδείκνυνται.(Ornish et al 2005, Haddad et al 2006)
Η πρόσληψη συμπληρωμάτων φυσικής βιταμίνης Ε (800 IU) και βιταμίνης C (500 mg) ημερησίως είναι ευεργετική.
Αύξηση πρόσληψης βιταμίνης D (εμπλουτισμένο γάλα, μέτρια έκθεση στον ήλιο ή χάπι βιταμίνης).
Ανίχνευση Διατροφικού Κινδύνου (Nutritional Risk Screening, NRS)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗ