Εβδομάδα των παθών…

«Ο Θεός άλλους τους σώζει από τον σταυρό και άλλους τους σώζει με το σταυρό».

Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα, οι περισσότεροι  πιστοί βιώνουν  τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού , γιατί κάθε άνθρωπος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά και κουβαλά το δικό του σταυρό.

Η συμμετοχή  μας στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας μας δίνει την δυνατότητα για  «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση»! Η κατάνυξη αυτών των Ημερών  και η ταπείνωση του Χριστού για την δική μας σωτηρία, μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε και να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας.

Αν όμως θέλετε πραγματικά να νιώσετε την κορύφωση του Θείου δράματος, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε κάποια λειτουργία, στις εκκλησίες των νοσοκομείων. Εκεί θα δείτε πως οι ασθενείς, βιώνουν το δικό τους ξεχωριστό Πάσχα, το πέρασμα από τη ζωή, στη μάχη, στο θάνατο και πάλι στη ζωή. Αλλά κυρίως τη μετάβαση τους προς τη θέωση.

Μέσα  από την ασθένεια ζεις την ταπείνωση, τα πάθη, τη σταύρωση και την Ανάσταση. Νιώθεις πόσο τρωτός και αδύναμος είναι ο άνθρωπος.  Όμως μέσα στα νοσοκομεία συμβαίνουν τα μεγαλύτερα θαύματα, που δεν μπορεί ο ανθρώπινος νους και η επιστήμη να εξηγήσουν. Αν θέλεις λοιπόν να καταλάβεις τι είναι η Εβδομάδα των Παθών επισκέψου κάποιον ασθενή, κράτησε του συντροφιά ακόμα και αν δεν τον γνωρίζεις.  Τι νόημα έχει να είμαστε κάθε απόγευμα στην εκκλησία αν δεν μας ενδιαφέρει ο διπλανός μας;

Η ζωή είναι ένας αγώνας, για άλλους δύσκολος, για άλλους λίγο πιο εύκολος . Όταν πριν από  3 χρόνια επισκεφθήκαμε με το σύζυγο μου Δημήτρη Σιάχο τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευστάθιο μας είπε: «Ο Θεός άλλους τους σώζει από τον σταυρό και άλλους τους σώζει με το σταυρό».

Καλή Ανάσταση σε όλους .

Πίστη Κρυσταλλίδου Σιάχου

—————————————————————————————————–
Κρυσταλλίδου
Η Κρυσταλλίδου-Σιάχου Θεοπίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία ως διοικητικό στέλεχος ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ενώ σήμερα εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ». Ενεργοποιήθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση και από το 2006 έως σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας. Διατέλεσε πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ.

Συντονίζει το WinCancer._