Τρόμο και πανικό σπέρνει στο πέρασμά του ο καρκίνος

Ενα είναι βέβαιο: στον καρκίνο φαίνεται ο χαρακτήρας μας...

Τρόμο και πανικό σπέρνει στο πέρασμά του ο καρκίνος κι αυτή η λέξη, όπου κι όταν ακουστεί, κρύβει μέσα της πόνο, θλίψη, οργή και φόβο.
Πολύ φόβο. Δεν πας για εξετάσεις και πιστεύεις ότι έτσι ο εχθρός δεν θα σε επισκεφθεί.
Κι αν έρθει; Ωωωω… Δεν υπάρχουν συνταγές. ‘Ενα είναι βέβαιο: στον καρκίνο φαίνεται ο χαρακτήρας μας. Ο φοβισμένος, ο μαχητικός, ο ηττοπαθής, ο έξυπνος, ο αισιόδοξος, ο απελπισμένος.
Όλοι διαθέτουμε χαρακτηριστικά από αυτούς τους τυπους. Το θέμα ειναι ποιους εξ αυτών θα ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ να αναδείξεις.
ΕΣΥ μπορείς να επιλέξεις τη στάση σου απέναντι στο κακό. Και τούτη η γεύση ελευθερίας είναι που θα σε οδηγήσει στις σωστές επιλογές, στην ίαση! Αφήνομαι στα χέρια (καλών) γιατρών, ζητάω αγκαλιά απ’όπου μπορώ, κάνω την προσευχή μου να έχω δύναμη, ερωτεύομαι, σφίγγω τα δόντια και βγαίνω στο πεδίο της μάχης.
Αν δεν αντέχεις, κάνε πιο περα, μου κρύβεις τη θέα της ζωης. Δεν έχω καιρό για σένα. Είμαι απασχολημένος με την επιθυμία μου να ζήσω… Πρέπει να ζήσω!

Χριστίνα Λαμπούση
Χριστίνα Λαμπούση

Η Χριστίνα Λαμπούση γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Μολάους Λακωνίας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1995 και από το 1997 ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στους Μολάους. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Πειραιώς (Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής), έχει δε παρακολουθήσει επί σειρά ετών μαθήματα πιάνου, κλαρίνου, σαξοφώνου και αρμονίας.

Το 2011 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ» κι έχει σκηνοθετήσει διάφορα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου («Παραμύθι Χωρίς `Ονομα», «`Οπερα της Πεντάρας», «Φουέντε Οβεχούνα», «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», «Αντιγόνη»), καθώς και παραμύθια για παιδιά, διοργανώνει ποιητικές βραδιές και συμμετέχει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Λακωνίας.

Η Χριστίνα στο Facebook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ