η ζωή είναι ένα εκκρεμές…

Μπορεί η τωρινή σου τραγωδία σ’ ένα χρόνο από τώρα να ’ναι κωμική αφήγηση που θα μοιράζεσαι στον καναπέ, μπλέκοντας τα γυμνά σου πόδια με του περίφημου άλλου σου μισού

«Στην καρδιά μου παίζουν κρυφτό πότε η πλήξη και πότε ο πόνος…» αυτοί οι πανέμορφοι στίχοι καταθέτουν μια μεγάλη αλήθεια, για όλους τους ανθρώπους.
Ακόμη και γι΄ εκείνους του «φτασμένους» πνευματικά που εμείς στους θρησκευτικούς κύκλους, θεωρούμε ότι έχουν λύσει όλα τα προβλήματα τους.
Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσουν τα παραμύθια, μόνο που κάποια στιγμή καλό είναι να πετάξουμε την πιπίλα από το στόμα.
Στους πραγματικούς ανθρώπους λοιπόν, που μυρίζουν ουρανό και χώμα μαζί, που κάνουν όνειρα και βλέπουν εφιάλτες, που πότε σκαρφαλώνει το γέλιο στα χείλη τους και πότε το δάκρυ ξεχύνεται στα μάτια τους, σε αυτούς που χάνουν και βρίσκουν την πίστη, τα λογικά και την ψυχή τους, η ζωή είναι ένα εκκρεμές, που πότε πάει στην χαρά και πότε κυλά στην θλίψη.
Και σαν πάει στην θλίψη για πολλούς και διαφορετικού λόγους, αισθάνονται ότι άλλη μέρα με φως και χαρά δεν θα ξημερώσει ξανά.
Κι όμως, μπορεί μερικές φορές να αργεί μα πάντα ξημερώνει, και όπως λέει και ένας βαθιά πληγωμένος μα αναστημένος φίλος,
«.. ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ! Λύσεις υπάρχουν, κι ευτυχία προσβάσιμη, και ζεστές καρδιές που θα βρούνε τη δική σου και θα της πάρουν την παγωμάρα και το βάρος. Το ότι δεν έχεις το κουράγιο να τις ψάξεις σήμερα, και λες αυθαίρετα πως δεν υπάρχει τίποτα για σένα, δεν τις ακυρώνει τούτες τις ηδονές του μέλλοντός σου. Είναι σαν να μου λες ότι επειδή έκλεισες τα μάτια εξαφανίστηκε ο ήλιος.
Μπορεί η τωρινή σου τραγωδία σ’ ένα χρόνο από τώρα να ’ναι κωμική αφήγηση που θα μοιράζεσαι στον καναπέ, μπλέκοντας τα γυμνά σου πόδια με του περίφημου άλλου σου μισού, που σε περίμενε κι ας μην το περίμενες εσύ.
Η φύση αποστρέφεται το κενό, κι αν λοιπόν νιώθεις την καρδιά σου άδεια, σε παρακαλώ να πιστέψεις πως μια μέρα θα γεμίσει απότομα, μ’ έναν ήχο σαν να ρουφάει την αγάπη απ’ το μεδούλι…..» άλλωστε μας λέει ο όσιος Πορφύριος,
«Μήν απελπίζεσαι! Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις! Αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ