Ένα γράμμα απο καρκινοπαθείς στον πρωθυπουργό… που δεν απαντηθηκε ακόμα

Κραυγή αγωνίας για τους ασθενείς της Δυτικής Μακεδονίας, το μοναδικό ογκολογικό τμήμα λειτουργεί με μια Ογκολόγο

Ένα γράμμα στον πρωθυπουργό… που δεν απαντήθηκε ακόμα

Με κοινή αφετηρία την διαχρονική διαπιστωμένη ανάγκη για την άμεση στελέχωση του τμήματος χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και την λειτουργία Ογκολογικής Κλινικής, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας επανέρχεται για μία ακόμη φορά δημόσια στο θέμα, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι ενέργειες που έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και παράλληλα να προχωρήσει συλλογικά η κινητοποίηση όλων των αρμοδίων τοπικών αρχών και φορέων της ευρύτερης περιοχής , για την επίλυση των προβλημάτων μας.
Όσο δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά το θέμα της στελέχωσης με επιπλέον μόνιμους και επικουρικούς Ογκολόγους γιατρούς , τόσο μεγαλώνει και η αγωνία και ταλαιπωρία των καρκινοπαθών της ευρύτερης περιοχής στην Δυτ. Μακεδονία , οι οποίοι εξυπηρετούνται από το τμήμα χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει κάνει, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας έχει αποστείλει στις 29-10-2018 σχετική Επιστολή στον Υπουργό Υγείας καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ενώ για το ίδιο θέμα ενημέρωσε με επιστολή του και τον Πρωθυπουργό, στις 17-12-2018.
Αναλυτικά , η Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:
Κύριε Πρωθυπουργέ
Δέκα περίπου μήνες , μετά την ενημερωτική επιστολή –υπόμνημα που σας είχαμε αποστείλει και η οποία είχε σταλεί και στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας, έχοντας υπόψη του την εκφρασμένη ευαισθησία σας , επανέρχεται στο θέμα της άμεσης στελέχωσης του τμήματος χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και την λειτουργία Ογκολογικής Κλινικής.
Η πρώτη μας επικοινωνία στις 28-2-2018 οδήγησε στην προκήρυξη 2 θέσεων μονίμων ογκολόγων γιατρών , όπου καλύφθηκε η μία θέση από την επικουρική ογκολόγο , η οποία κάλυψε την θέση, μετά την σχετική διαδικασία.
Επειδή λοιπόν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας , υπάρχει σήμερα μία ογκολόγος γιατρός, η οποία καταλαβαίνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις αυξημένες ανάγκες του τμήματος χημειοθεραπείας και θέλοντας πλέον μία οριστική και μόνιμη λύση στο μεγάλο αυτό διαχρονικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες καρκινοπαθείς από την Δυτική Μακεδονία αλλά και περιοχές της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ζητούμε :
-Την άμεση και καθοριστική παρέμβαση σας, ώστε να επαναπροκηρυχθεί η μία εκ των δύο μονίμων θέσεων ογκολόγων γιατρών στο Νοσοκομείο
– Να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες για την κάλυψη της κενής θέσης επικουρικού ογκολόγου γιατρού και
– Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την μετατροπή και αναβάθμιση του τμήματος χημειοθεραπείας σε Ογκολογική Κλινική, στους υπερσύγχρονους χώρους της επέκτασης του Νοσοκομείου που είναι ήδη έτοιμο.
Αναμένοντας την θετική παρέμβαση σας, Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος
και σας επισυνάπτουμε την πρόσφατη αναλυτική επιστολή που αποστείλαμε στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στους αρμόδιους φορείς στις 29-10-2018, όπου μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση για τις τυχόν ενέργειες που έχουν γίνει .
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΦΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ

Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας: Η επιστολή στον Πρωθυπουργό και οι ενέργειες για την στελέχωση στο τμήμα χημειοθεραπείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ