Ο άνθρωπος δίπλα σου …

Ο άνθρωπος δίπλα σου κάποιες φορές φοβάται να σε αγγίξει , γιατί η χημειοθεραπεία κάνει ακόμα και το χάδι επώδυνο.

Ο άνθρωπος δίπλα σου πρέπει να είναι δυνατός και στήριγμα, όχι, όχι πρέπει, το πρέπει κρύβει υποχρέωση, ΘΕΛΕΙ να είναι δυνατός και στήριγμα για σένα.

Αλλά είναι πολλές οι φορές που νιώθει πως τα κάνει όλα λάθος. Γιατί όταν πονάς, δεν μπορεί να κάνει τον πόνο να σωπάσει και το να βλέπει τον άνθρωπο που αγαπά,  να πονάει τον  κάνει αδύναμο, αμήχανο και αδέξιο.

Ο άνθρωπος δίπλα σου είναι αυτός που έφτιαξε το φαγητό που δεν έφαγες , γιατί η θεραπεία άλλαξε τη γεύση σου. Βλέπει τα κιλά και μαλλιά σου να χάνονται και πάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και πάλι δεν ξέρει τι να σου πει.

Ο άνθρωπος δίπλα σου , στέκεται κοντά στο κρεβάτι όταν περνάει το φάρμακο στη φλέβα, βλέπει ν’ αλλάζει το χρώμα του προσώπου σου,  να μουδιάζει το χέρι σου, να «καίει» η θεραπεία, θέλει να σε χαϊδέψει και δεν μπορεί… γιατί πονάς. Ένα φάρμακο πικρό, ένα φάρμακο που σε γεμίζει πόνο, ένας πόνος που τον πικραίνει.

Ο άνθρωπος δίπλα σου κάποιες φορές φοβάται να σε αγγίξει , γιατί ξέρει πως η χημειοθεραπεία κάνει ακόμα και το χάδι επώδυνο.

Ο άνθρωπος δίπλα σου, όταν τα φάρμακα ρυθμίζουν τη διάθεση σου , όταν η θεραπεία ,  σου αλλάζει τον χαρακτήρα , δεν ξέρει πως να διαχειριστεί τον καινούργιο σου εαυτό, αυτόν τον άλλον που γίνεσαι όταν πονάς.

Ο άνθρωπος δίπλα σου πολλές φορές σε εκνευρίζει και σε πνίγει με τη φροντίδα του, αλλά το μόνο που θέλει είναι να σου δείξει  πως είναι εκεί για σένα. Κάθε φορά που σε ακούει να αναστενάζεις ένα μικρό κομμάτι σπάει μέσα στη καρδιά του και κλαίει κρυφά για να μην τον  ακούσεις .

Ο άνθρωπος δίπλα σου , ξανά βρίσκει το Θεό και μιλά μαζί Του με προσευχές, μόνο για σένα.

Ο άνθρωπος δίπλα σου  εύχεται να ήταν αυτός στη θέση σου

Πίστη Κρυσταλλίδου Σιάχου


 

 

 

%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7Η Κρυσταλλίδου-Σιάχου Θεοπίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα.  Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία ως διοικητικό στέλεχος ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ενώ σήμερα εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ». Ενεργοποιήθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση και από το 2006 έως σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας. Διατέλεσε πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ.

Συντονίζει το WinCancer._