Ξεκινώντας από το νομό Κοζάνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, το γραφείο Αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΠΤΑΚ ΠΕ Κοζάνης διοργανώνεται η εκδήλωση :
Προϊόντα Κοζάνης ασπίδα κατά του καρκίνου
Κρόκος Κοζάνης, Ροδάκινα Βελβεντού ,Κεράσια Εορδαίας.
Διερευνούμε, αναλύουμε και τεκμηριώνουμε επιστημονικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κρόκου, των ροδάκινων και των κερασιών.
Η διατροφή μας μπορεί να γίνει ασπίδα κατά του καρκίνου.
Ομιλητές της ημερίδας είναι η
Δρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου
Επικ. Καθηγήτρια Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων,Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ, η οποία θα τεκμηριώσει τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων.
Η Αναστασία Αντωνίου, Ειδική Παθολόγος
Msc Φροντίδα στον Σακχαρώδη Διαβήτη, θα μας μιλήσει για την σχέση του καρκίνου με τη διατροφή μας.
Και ο Στράτος Τσακίρης, Γεωπόνος -Μοριακός Βιολόγος, θα μας αναπτύξει την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, έτσι ώστε να μην αλλοιώνονται οι ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Xειρουργός Oδοντίατρος Όμηρος Παπαθανασίου.
Η ημερίδα απευθύνεται στους αγρότες, τους παραγωγούς,αλλά και στο ευρύ κοινό
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας