Ελληνικό τσάι του βουνού – Τα οφέλη στην υγεία

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι η λήψη συμπληρωμάτων οδήγησε μακροπρόθεσμα σε μειωμένες φλεγμονές και μείωση των τοξινών του οργανισμού. Αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο, τις προστατευτικές ιδιότητες που έχει το τσάι του βουνού στον οργανισμό μας.

Για χιλιάδες χρόνια το τσάι του βουνού αποτελούσε την βασική θεραπεία για οποιαδήποτε ασθένεια. Οι αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, απολυμαντικές, διεγερτικές και διουρητικές ιδιότητες του, το κατέστησαν ως ένα από τα πιο δημοφιλή φαρμακευτικά ροφήματα. Πρώτος από όλους, ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, Ιπποκράτης, ήταν αυτός που αναγνώρισε τα πολύτιμα οφέλη, που μπορεί να προσφέρει αυτό το φυσικό αφέψημα, τόσο στο ανοσοποιητικό, όσο και στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. Αιώνες μετά, επιστημονικές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα όσα ο Ιπποκράτης υποστήριξε.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού του βουνού (ένα φλιτζάνι/ημέρα) μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από το στρες, να μειώσει τα επίπεδα της υψηλής αρτηριακής πίεσης, να ενισχύσει την υγεία του πεπτικού συστήματος και να χρησιμοποιηθεί ως μέσο θεραπείας των καρδιαγγειακών παθήσεων και των φλεγμονών.

Προστατεύει το πεπτικό σύστημα

Το 2012 το περιοδικό «Planta Medica», δημοσίευσε μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το ελληνικό τσάι του βουνού στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως από στόματος λήψη, οδήγεί στην εμφάνιση λιγότερων φλεγμονών στην γαστρεντερική οδό. Αυτό συνέβη πιθανώς λόγω της περιεκτικότητας φαινολών και αντιοξειδωτικών που έχει το τσάι του βουνού. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης, ότι η λήψη συμπληρωμάτων οδήγησε μακροπρόθεσμα σε μειωμένες φλεγμονές και μείωση των τοξινών του οργανισμού. Αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο, τις προστατευτικές ιδιότητες που έχει το τσάι του βουνού στον οργανισμό μας. Ενώ τα αποτελέσματα ήταν πράγματι, πολύ ενθαρρυντικά, η περαιτέρω μελέτη είναι απαραίτητη για να θεωρηθεί το «Ελληνικό βότανο» ως μια φυσική θεραπεία για γαστρεντερικές επιπλοκές.

Ελληνικό τσάι του βουνού – Τα οφέλη στην υγεία