Η ζωή ενός καρκινοπαθή «κοστίζει» 11,7€ …. ντροπή !

Πόσο αίμα θέλει ακόμα στα χέρια της αυτή η κυβέρνηση ;

Αυτό που ζουν οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειες τους από τον Απρίλιο είναι ανήκουστο,  ανεπαίσχυντο και ανήθικο.

Υπάρχει έλλειψη  του φαρμάκου etoposide, το οποίο είναι ένα φθηνό φάρμακο, απαραίτητο όμως σε χημειοθεραπευτικούς συνδυασμούς για την ίαση ογκολογικών νοσημάτων, όπως ο μεταστατικός καρκίνος των όρχεων, ο μακροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα κ.α.

Από τον Απρίλιο λοιπόν οι καρκινοπαθείς έχουν μπει σε μια ασύλληπτη περιπέτεια για την ανεύρεση του φαρμάκου, κάποιοι καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες για να το προμηθευτούν και να μπορέσουν να κάνουν τη θεραπεία τους.

Μπορείτε να διανοηθείτε σε τη ψυχολογική πίεση υποβάλλονται οι ασθενείς και οι οικογένειες τους ; Μπορείτε να καταλάβετε τι είναι να αναβάλλεται η θεραπεία σου γιατί δεν υπάρχει το φάρμακο; Είναι πραγματικά ζήτημα ζωής και θανάτου, χωρίς καμία υπερβολή.

Τις τελευταίες μέρες που τα αποθέματα σε φαρμακεία έχουν εξαντληθεί, λαμβάνουμε  στο WinCancer, όλο και περισσότερα  μηνύματα από ανθρώπους που αναζητούν το φάρμακο, για να μην αναβληθεί η θεραπεία τους.

Απελπισμένοι άνθρωποι ψάχνουν μόνοι τους κάτι που θα έπρεπε να τους παρέχεται, ψάχνουν το «αυτονόητο»  το φάρμακο για την θεραπεία τους.

Από τον Απρίλιο που παρουσιάστηκε το πρόβλημα δεν θα έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση;

Ο καρκίνος δεν αναβάλει και δεν περιμένει … θα χαθούν άνθρωποι το καταλαβαίνετε;

Πόσο αίμα θέλει ακόμα στα χέρια της αυτή η κυβέρνηση ;

Που ζούμε επιτέλους ;

Θα απαντήσει κανείς ; Θα δώσει κάποιος λύση έστω και τώρα;

Πίστη Κρυσταλλίδου Σιάχου

——————————————————————————————————————————————-

Πίστη Κρυσταλλίδου

Είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας, εκλεγμένη για τρίτη φορά. Διετέλεσε για 4 χρόνια Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, έχοντας την ευθύνη για το Μουσείο, το Ωδείο, τη Βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της Πτολεμαΐδας. Έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σιάχο.

Από τον Ιούλιο του 2017 διαχειρίζεται τη σελίδα WinCancer.gr