Αγκινάρα η «ασχημούλα» γιατρός!

Δεν έχει ίσως, πολλούς οπαδούς, αλλά μόνον φανατικούς… Η αγκινάρα, δεν είναι απο τα δημοφιλέστερα λαχανικά αλλά αν αγαπηθεί μένει για πάντα στην διατροφική συνήθεια μας…

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι ότι η αγκινάρα είναι μία «γιατρός» για τον οργανισμό μας αφού περιέχει τον υψηλότερο αριθμό των αντιοξειδωτικών στοιχείων στην διατροφική αλυσίδα! 

Είναι λίγο μπελαλίδικη στο καθαρισμά της, όμως το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κοφτερό μαχαιράκι, ένα μικρο κουταλάκι, μία λεκανίτσα με δροσερό νερό, παρέα με άφθονο χυμό φρέσκων λεμονιών και τις στιμμένες λεμονόκουπες μαζί στό νερό.

Μαδήστε τα φύλα με ταχύτητα, φτάστε την χνουδωτή καρδιά, αδειάστε την με το κουταλάκι και καθαρισμένη την καρδούλα ρίξτε την στο μπωλ με το μείγμα του νερού.

Θα σας δώσω και το μυστικό για να μην μαυρίζουν…

Πολλές νοικοκυρές και λάτρεις τής αγκινάρας, νομίζουν ότι το λεμόνι τις κρατά μέ το χρώμα τους “ζωντανό». Αυτό δεν είναι ακριβές! Αν προσθέσετε στο νερό μαζί με το λεμόνι και δύο κουταλιές κορν φλάουρ θά δείτε την μεγάλη διαφορά…

Σουρώστε το νερό και βάλτε μέσα σε αυτό το νερό να βράσουν οι αγκινάρες σας, μαζί και τα υπόλοιπα λαχανικα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Καρότα, πατάτες, φρέσκα κρεμυδάκια και άνιθο -προσωπικά προσθέτω και ένα φοινόκιο…. εκπληκτικός συνδυασμός!

Φτιάξτε τες. Είναι διατροφικό γιατροσόφι!!!