Πνοή Αγάπης

Οργανώθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις στον χώρο των προσφυγικών, έξω από το Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", με σκοπό την ενημέρωση ασθενών, συνοδών και πολιτών για την αναγκαιότητα δημιουργίας Ξενώνα.

Το 2007 μετά από έρευνα και κοινωνικό σχεδιασμό διεκδικήσαμε από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.), τα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας, προκειμένου η δημόσια περιουσία για τις «ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» να στεγάσει ασθενείς με καρκίνο και τους συνοδούς τους που έρχονται από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για να υποβληθούν σε εξωτερική θεραπεία.

Αναδείξαμε το κοινωνικό αίτημα με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση φορέων και πολιτών μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (με δελτία τύπου, συνεντεύξεις, κλπ) αλλά και όλων των social media.

Οργανώθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις στον χώρο των προσφυγικών, έξω από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με σκοπό την ενημέρωση ασθενών, συνοδών και πολιτών για την αναγκαιότητα δημιουργίας Ξενώνα.

03Στη συνέχεια, πραγματοποιήσαμε συναυλία συμπαράστασης, στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς, 13 συγκροτήματα της pop / rock μουσικής σκηνής.

Η επικοινωνία και η συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς, για μια τετραετία, υπήρξε χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ετέθη στη Βουλή των Ελλήνων το οξύ κοινωνικό πρόβλημα.
Αμέσως μετά, κινητοποιήθηκε χορηγός ο οποίος ενδιαφέρθηκε και ανέλαβε την την αξιοποίηση και ανάπλαση ενός Προσφυγικού συγκροτήματος, δυναμικότητας 30 διαμερισμάτων, 55 τ.μ. έκαστο. Έγιναν ενέργειες και συμπεριελήφθη η δημιουργία Ξενώνα, στο Ρυθμιστικό Νόμο της Αθήνας.

Έκτοτε, μεταβιβάστηκε η δημόσια περιουσία στο ΤΑΥΠΕΔ και παραμένει το πρόβλημα σε εκκρεμότητα.
Ορμόμενοι, από τα καθημερινά αιτήματα των ασθενών με καρκίνο και των συνοδών τους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», οδηγηθήκαμε στην ίδρυση του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης», το καλοκαίρι του 2008.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ