Παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων

Επιδρομή της ΕΛΑΣ σε νοσοκομεία: Ψάχνουν κύκλωμα που θησαυρίζει με ογκολογικά φάρμακα - 18 συλλήψεις

Γιατροί, νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτές συγκεκριμένων νοσοκομείων αλλά και φαρμακοποιοί, φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών αλλά και και άλλων σκευασμάτων που δεν κυκλοφορούν στην αγορά αλλά στα νοσοκομεία.

Η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης.

Όπως πληροφορείται το protothema, τουλάχιστον δύο εργαζόμενες από το Λαϊκό νοσοκομείο έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, πρόκειται για δύο βοηθούς νοσηλεύτριες οι οποίες εργάζονταν στην Κεντρική Μονάδα διάλυσης των κυτταροστατικών (ογκολογικών) φαρμάκων που χορηγούνται στους καρκινοπαθείς. Η μία βοηθός νοσηλεύτρια προσήχθη νωρίς το πρωί λίγο μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο για την εργασία της και η άλλη το μεσημέρι.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούν να «στεγανοποιήσουν» την υπόθεση πριν δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία καθώς δεν θέλουν να επιτρέψουν στους εμπλεκόμενους να καλύψουν τα ίχνη τους.

Αν και κάνουν λόγο για δεμένη υπόθεση, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς γινόταν η αρπαγή των φαρμάκων και αν γίνονταν παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18 άτομα, οι έρευνες των κλιμακίων της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιούνται στην Αθήνα αλλά και σ’ άλλες επαρχιακές πόλεις, ενώ στο στόχαστρο όπως λένε οι πληροφορίες έχουν μπει ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ