Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο

Για πρώτη φορά αποτυπώνονται σε γραμματόσημα, κύτταρα που σχηματίζουν εικόνες

Μια αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο» κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μεταλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά αποτυπώνονται σε γραμματόσημα, κύτταρα που σχηματίζουν εικόνες και παραστάσεις που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.

Πέντε φωτογραφίες μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μαρίας Λαμπροπούλου, προσαρμόζονται σε γραμματόσημα.

Η επίσημη παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς των γραμματοσήμων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, ώρα 19:30, στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, από την Πρόεδρο του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Ευφροσύνη Σταυράκη, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς.

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, θα υποστηρίξουν το έργο της Καθηγήτριας Μαρίας Λαμπροπούλου με διάφορες δράσεις. Ο Δημήτρης Γεωργανάς από το Γραφείο των Δημοσίων Σχέσεων εκπροσώπησε το Foundation Sciacca.

Η Καθηγήτρια Μαρία Λαμπροπούλου, ανέφερε ότι, ο παθολογοανατόμος επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση, τη θεραπεία ασθενειών και στην επιστημονική μελέτη των ανθρώπινων ιστών. Πολλές φορές, οι εικόνες που προβάλλονται μέσα από το μικροσκόπιο, είναι μοναδικές, ιδιαίτερα όταν τα κύτταρα σχηματίζουν εικόνες τόσο όμορφες όσο αυτές που συναντάς σε πίνακες ζωγραφικής! Πέντε τέτοιες απεικονίσεις, αποτυπώνονται στην αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο», φανερώνοντας ότι η μαγεία της τέχνης κρύβεται παντού».

%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85

 

Τα πρωτοποριακά γραμματόσημα του μικροσκοπίου που μεταλλάσσουν την Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ