Τι είναι ο Φάρος ζωής;

¨Ενας συλλόγος ασπίδα απέναντι στη γραφειοκρατία

Τι είναι ο Φάρος ζωής;

Ο Φάρος Ζωής είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη, απο μια παρέα γνωστών και αγνώστων, όταν πριν 4 χρόνια ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να βοηθήσουν την οικογένεια που είχε δημιουργήσει σελίδα στο facebook για το παιδί τους που έπρεπε να μεταβεί στην Αμερική.

Βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένεια σε κάθε της βήμα ,(ιστορικό του παιδιού, μεταφράσεις, επικυρώσεις, ΕΟΠΥΥ έγκριση και υπογραφή γιατρών) δεν μπορούσαμε να είμαστε αμέτοχοι στο κομμάτι αυτό.

Ο Φάρος Ζωής είναι ο σύλλογος που θα βοηθήσει τις οικογένειες που θα έρθουν σε επαφή μαζί μας, όταν η σοβαρή ασθένεια που νοσεί το παιδί τους δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί στην χώρα μας.

Για όλα τα διαδικαστικά θα τρέξουμε εμείς, να ασκήσουμε νομική πίεση εκεί που υπάρχει τεράστια καθυστέρηση γραφειοκρατίας.

Σκοπός

Σκοπός του συλλόγου μας η στήριξη και βοήθεια στην οικογένεια που θα έρθει σε επαφή μαζί μας εφόσον αποδεδειγμένα έχει βρεθεί θεραπεία σε χώρες του εξωτερικού, έχουν έρθει σε επαφή με θεράποντας ιατρό και είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν την επιλογή τους.

Για τα διαδικαστικά θα ασχοληθεί ο Φάρος Ζωής.

Παράλληλα ο Φάρος ζωής έχει σκοπό

1)Την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών του και του κοινωνικοί συνόλου, μέσα από ημερίδες- συνδιαλέξεις, επι των προβλημάτων σε παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες μη αντιμετωπίσιμες στην Ελλάδα.

2) Ανάπτυξη δραστηριοτήτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προς υποστήριξη των παιδιών που νοσούν και χρίζουν ηθικής και υλικής συμπαράστασης.

3)Συνεργασία με άλλους συλλόγους, εγχώριους η του εξωτερικού με ομοειδή δραστηριότητα.

4)Διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, παραστάσεων, χορών για τους σκοπούς του συλλόγου.

5)Επικοινωνία και συνεργασία με αρμόδιους φορείς (ΕΟΠΠΥ κλπ) για την συλλογή και κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων για την προέγκριση η εκ των υστέρων έγκριση περίθαλψης των ανωτέρω  ασθενών σε νοσοκομεία κλινικές που βρίσκονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Η.Π.Α ή οποιαδήποτε χώρα κριθεί

 

https://www.facebook.com/%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%96%CE%A9%CE%97%CE%A3-1579870965559373/

 

http://www.faroszois.gr/

τηλέφωνα επικοινωνίας : 6975221066

6942653630

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ