Πως κάνουμε αποτελεσματική αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

To σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται . Υψίστης σημασίας παράγοντες είναι η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής και ο τρόπος σκέψης.

«Είμαστε εκτεθειμένοι σε μια μολυσμένη ατμόσφαιρα  και σε δεκάδες τοξικές  ουσίες που βρίσκονται  στον αέρα, στο νερό, στα τρόφιμα και στα προϊόντα που καθημερινά χρησιμοποιούμε.Το σώμα μας χρειάζεται την σωστή  άμυνα και ενέργεια για να απομακρύνει  τις δηλητηριώδεις ουσίες που το έχουν επιβαρύνει, με άλλα λόγια χρειάζεται να αποτοξινωθεί για να είναι υγιές .

Σκεφτείτε πόσο φροντίζετε κάθε μέρα εξωτερικά το σώμα σας!

-Βουρτσίζετε τα δόντια σας, λούζετε τα μαλλιά σας,κάνετε μπάνιο γιατί με αυτό τον τρόπο είστε καθαροί   και αυτό σας κάνει να αισθάνεστε  όμορφα. Η αποτοξίνωση είναι η εσωτερική κάθαρση. Η κάθαρση που έχει ανάγκη το σώμα, ο οργανισμός ,αλλά συνήθως δεν γνωρίζουμε ότι τη χρειάζεται ή αγνοούμε τα σήματα sos που μας εκπέμπει.

Tι είναι οι τοξίνες και πως αποβάλλονται;

Οι τοξίνες είναι μόρια τα οποία εισέρχονται στο σώμα μέσω της τροφής,του νερού, της εισπνοής και της δερματικής επαφής.Όταν ο οργανισμός υπερφορτώνεται από τις τοξίνες τα όργανα δεν μπορούν να απωθήσουν την πληθώρα των ‘’εισβολέων’’  με αποτέλεσμα το σώμα να ασθενεί με διάφορους τρόπους.

Στόχος των προγραμμάτων αποτοξίνωσης είναι να μειώσουν το ποσό των τοξινών που «φωλιάζουν» στο σώμα και να ενισχύσουν τους φυσικούς μηχανισμούς αποτοξίνωσης. Έτσι τα όργανα αποτοξίνωσης ( συκώτι, νεφρά , έντερο και δέρμα) λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και απομακρύνουν τα δηλητήρια από τον οργανισμό μας.

Οι τοξικοί κίνδυνοι

Οτιδήποτε είναι ξένο για το σώμα μας και καταναλώνεται ή απορροφάται σε καθημερινή βάση και σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικό για τον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει  ακόμα και σοβαρές διαταραχές στο ορμονικό και νευρικό σύστημα, κυτταρικές βλάβες, κακοήθειες και χρόνιες παθήσεις.Τα φάρμακα, οι χημικές ουσίες, τα γεωργικά και οικιακά δηλητήρια βρίσκονται πίσω από πολλά προϊόντα,που αγαπάμε να καταναλώνουμε.

Οι πιο κοινές τοξικές ουσίες

 • Διοξίνες: Εισέρχονται εξαιτίας των βιομηχανικών αποβλήτων στο έδαφος, στο νερό, στον αέρα και μεταφέρονται κυρίως στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης .
 • Βαρέα Μέταλλα (υδράργυρος, μόλυβδος, χαλκός, αργίλιο, ψευδάργυρος) Ανιχνεύονται στο νερό στα τρόφιμα στα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε και ενοχοποιούνται για κακοήθειες και νευρολογικές διαταραχές.
 • Παράγωγα χλωρίου: Παραπροϊόντα που προκύπτουν από τη χλωρίωση του νερού και επισημαίνονται ως τοξικές καρκινογόνες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, αναπαραγωγική δυσλειτουργία, γενετικές ανωμαλίες, ηπατική και νεφρική βλάβη.
 • PCBsΣύνθετες χημικές ουσίες που δύσκολα διασπώνται και συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα με αποτέλεσμα να έχουν κατάληξη και στο πιάτο μας.
 • Εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα : Ενοχοποιούνται για καρκίνο, νόσο του Πάρκινσον, νευρικές βλάβες, γενετικές ανωμαλίες.
 • Πλαστικά: Μεταφέρουν στα συσκευασμένα τρόφιμα και το νερό χημικές ουσίες με σημαντικές παρενέργειες στην υγεία μας.
 • Φορμαλδεΰδη: Χημική ένωση που βρίσκεται στα συνθετικά υφάσματα, στα βερνίκια και στα καλλυντικά και ενοχοποιείται για καρκίνο,  πονοκεφάλους, ζάλη, διαταραχές όρασης, και διαταραχή της μνήμης.  .

Detox-Water

Τι με αποτοξινώνει;

Τα προϊόντα οργανικής προέλευσης, τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και οι τροφές φυτικής προέλευσης είναι φάρμακα που ευεργετούν το σώμα τροφοδοτώντας το με πλούσια θρεπτικά συστατικά και γεμίζοντας το ενέργεια. Οι σωστοί συνδυασμοί φυσικών τροφών και βοτάνων και οι τεχνικές  αποφόρτισης από το στρες είναι θεραπεία για ένα εξαντλημένο σώμα.

Το σώμα μου χρειάζεται:

 • Πολύ καθαρό νερό φιλτραρισμένο νερό
 • Άφθονα φρούτα και λαχανικά με χαμηλά σάκχαρα (όσο πιο πικρά τόσο πιο καλά)
 • Φρέσκους χυμούς από πράσινη κυρίως λαχανικά
 • Φρέσκους χυμούς από σιτηρά
 • Συνδυασμοί Βοτάνων
 • Ασκήσεις αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης για την μείωση της κορτιζόλης
 • Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που μας χαλαρώνει
 • Λεμφικό μασάζ σε συνδυασμό με πολλά υγρά
 • Ζεστό μπάνιο με σκόνη τζίντζερ ή άλατα Epsom
 • Yδροθεραπείες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες

 

Η ρήση του Ιπποκράτη: Ένα μάθημα Υγείας

‘’To σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται . Υψίστης σημασίας παράγοντες είναι η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής και ο τρόπος σκέψης’’

 

Πως κάνουμε αποτελεσματική αποτοξίνωση μετά το Πάσχα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ