Στη Δικαιοσύνη για τον Παναγιωτάκη…

Γιατί στερούν την ελπίδα απο ένα παιδι;

Εξοργισμένοι οι γονείς του 7χρονου για την απόρριψη της αίτησης να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ τα έξοδα της νοσηλείας του στη Νέα Υόρκη

Από την
Εύα Παπαδάτου

Εξοργισμένοι είναι οι γονείς του 7χρονου Παναγιωτάκη Τσολάνα από τη Λιβαδειά μετά την απόρριψη της αίτησής τους από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας του παιδιού σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Το αγγελούδι, που στα 3 του χρόνια διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τέταρτου βαθμού (ένα σπάνιο είδος παιδικού καρκίνου), νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες σε νοσοκομείο του Λονδίνου, αλλά οι θεράποντες γιατροί του αισιοδοξούν ότι υπάρχει μία πιθανότητα να επιστρέψει στο σπίτι του αν μεταφερθεί στις ΗΠΑ και υποβληθεί σε συγκεκριμένη θεραπεία. Παρ’ όλα αυτά, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο δεν έκανε δεκτή την αίτηση, με το αιτιολογικό ότι η θεραπεία στην οποία πρέπει να υποβληθεί το αγοράκι βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Τα έξοδα νοσηλείας αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 550.000 δολαρίων, με την οικογένεια να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 70% του ποσού χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου. Αν είχε εγκριθεί η αίτησή τους το υπόλοιπο ποσό θα καλυπτόταν από το Ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ