γράψανε για το ΔιαβάΖΩ

Τα βιβλία και η αγάπη σας βρίσκουν σιγά- σιγά τον προορισμό τους!

Open book.

Τριακόσια βιβλία από την ομάδα «Win Cancer- Δημήτρης Σιάχος», παραδόθηκαν σήμερα στην βιβλιοθήκη του Ογκολογικού τμήματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Η Πίστη Κρυσταλλίδου – Σιάχου υπεύθυνη τής συγκεκριμένης  ομάδας που δραστηριοποιείται σε ζητήματα ευαισθητοποίησης γύρω από την αντιμετώπιση του καρκίνου,

ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι μέσα από την δράση «ΔιαβάΖΩ συλλέγουμε βιβλία για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία» που κάναμε πριν από ένα μήνα στην Πλατεία Συντάγματος ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και μας έφερε από ένα βιβλίου της επιλογής του που θα είχε ως προορισμό να εμπλουτίσει η να ανανεώσει τις βιβλιοθήκες των αντικαρκινικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 5000 βιβλία κι όταν η ομάδα του win Cancer άρχισε να τα ξεχωρίζει ομάδες για να πάρουν το δρόμο της συσκευασίας.  εκεί «ανακαλύψαμε με έκπληξη  τις αφιερώσεις τα λόγια ομορφιάς, αγάπης, και θάρρους που ορισμένοι συμπολίτες μας έγραψαν σε πολλά από τα βιβλία». Σήμερα που τα πρώτα 300 βιβλία παραδόθηκαν στο Ογκολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου «μπορούμε να πούμε σε όλους όσους προσέφεραν, ότι τα βιβλία και η αγάπη σας βρίσκουν σιγά- σιγά τον προορισμό τους»!

Η κα Κρυσταλλίδου – Σιαχου εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί ο κύριος όγκος των βιβλίων στην βιβλιοθήκη του «Θεαγένειου» Θεσσαλονίκης, στον «Αγ. Σάββα» και  νοσοκομείο «Αγ. Αναργύρων» Αθηνών και στο νοσοκομείο «Μεταξά».

Επίσης μέρος της παιδικής βιβλιοθήκης θα μεταφερθεί στην μικρή νοσοκομειακή μονάδα της Καρπάθου για τα παιδιά του ακριτικού νησιού αλλά και στην νοσηλευτική μονάδα Μολάων Λακωνίας  τόπο καταγωγής του Δημήτρη Σιάχου. Κατέληξε λέγοντας ότι η  συγκεκριμένη πρωτοβουλία του «Wincancer – Δημήτρη Σιάχος»  είναι όραμα του συζύγου μου, ο οποίος στα μεγάλα διαστήματα νοσηλείας του «έβρισκε διέξοδο στα βιβλία και υποστήριζε με πάθος την εξωστρέφεια των ασθενών και ότι καρκινοπαθείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείνονται στον εαυτό τους».

vetonews

ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Πτολεμαΐδα: Δωρεά άνω των 300 βιβλίων στην Ογκολογική του Μποδοσάκειου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ