ο Γιώργος μου… μας αφηγείται η Μαρία

Ο Γιατρός που είδα στον ύπνο μου ήταν ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός ήταν ίδιος

Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους μας.

Ήμασταν και είμαστε μια πολύ όμορφη και αγαπημένη οικογένεια. Έχουμε 2 παιδιά τον Γιάννη και την Άννα.32 και 29 χρόνων αντίστοιχα.

Το 2014 συνταξιοδοτηθηκαμε και αποφασίσαμε να χτίσουμε στο Ρέθυμνο από εκεί κατάγεται ο Γιώργος μου ένα σπίτι για να μείνουμε μόνιμα. Όλο το καλοκαίρι του 2014 πονούσε η μέση του.Το είχαμε αποδώσει σε ένα πέσιμο με το σκυλάκι που είχαμε.

Όμως το Νοέμβριο επιδεινώθηκε η κατάσταση μη μπορώντας να περπατήσει καλά.Δεν ήθελε να πάει στο γιατρό πιέζοντας τον πήγαμε όμως πριν μπούμε του είπα το άσχημο ιστορικό που είχε η οικογένεια του! Είχαν πεθάνει 2 αδέλφια του 49 χρονών,  58 χρονων ο μπαμπάς του και αρκετά πρώτα ξαδέλφια με πολλές μορφές καρκίνου.

Βγάλαμε μαγνητική στο Ρέθυμνο και νομίζαμε ότι είχε πολλαπλούν μυέλωμα όπως είχε ο ένας αδελφός. Ερχόμενοι στον Άγιο Σάββα πήγαμε στην Κα Πουλη, αιματολόγο εκεί κάνοντας ακτινογραφίες με ενημερώνει ότι ο Γιώργος μου δεν έχει πολλαπλούν μυέλωμα λέω δόξα τω θεώ και μου λέει μη λες δόξα τω θεώ γιατί πάμε στα χειρότερα καρκίνο του πνεύμονα με μετάσταση στα οστά.

Έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Κάνουμε βιοψία στα οστά για πολλαπλούν μυέλωμα. Μας στέλνει επάνω στο πνευμονολόγο και μας λέει βρογχοσκόπηση . Είπαμε τις εξετάσεις για τη βρογχοσκόπηση να τις κάνουμε έξω Πάμε στη βιοϊατρική Περιστερίου για αξονική άνω κάτω κοιλίας Παρασκευή απόγευμα δεν με ρωτάνε να τους δώσω τηλέφωνο Οι απαντήσεις μου λένε τη Δευτέρα το απόγευμα.

Όμως τη Δευτέρα ο Γιώργος μου δεν μπορούσε να αναπνεύσει παίρνω τηλέφωνο τη γιατρό μας και μου δίνει ένα εισπνεόμενο.  Πηγαίνω το απόγευμα να πάρω τις απαντήσεις και μου λένε σας ψάχναμε.

Διαβάζοντας τις απαντήσεις στην γιατρό μας μου λέει μου διαβάζεις παραμύθι πάρε το Γιώργο γιατί πεθαίνει πνευμονική εμβολή αμφω και οι άχρηστοι συγνώμη για την έκφραση δεν ειδοποίησαν ούτε το γιατρό που τις είχε γράψει. Πηγαμε με ασθενοφόρο και με οξυγόνο 68 στον Ευαγγελισμό και μπήκε στη μονάδα εμφραγμάτων. Δεν μπορούσαμε να του κάνουμε θρομβοληση γιατί έπρεπε να μπει και το κεφάλι μέσα και για να μπει έπρεπε να είχε οξυγόνο.

Τότε έγινε το θαύμα σταυρώνοντας με λάδι από την καντήλα του οσίου Χατζή Ανανία από τη Βαχο στη Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης που έχει οστά του ο γέροντας Ιωαννίκιος και πριν 40ημερες εκοιμήθη οι θρόμβοι αντιμετωπίστηκαν μόνο με αντιπηκτικά.

Δοξασμένο το όνομα του. Παραμονη Χριστουγέννων μας είπαν πάρτε τον πηγαίνετε στο σπίτι γιατί είναι τα τελευταία Χριστούγεννα. Τωρα πλέον πρέπει να πάτε στο Άγιο Σάββα. 27 Δεκέμβρη μπαίνουμε μέσα για τον πνεύμονα Λόγω πνευμονικής εμβολής δεν μπορούσαμε να κάνουμε βροχοσκοπηση μόνο με πτύελα για να δούμε τι ακριβώς ήταν.

Όμως κάνοντας την αξονική είδαμε ότι έχει μεταστάσεις στο επινεφριδιο και μια μικρή εστία στο συκώτι.Μας ανέλαβε ο Κος Αρδαβανης .

Ο Κος Αρδαβανης του είχε ιδιαίτερη αδυναμία λόγω του ότι ήταν Κρητικός και είχε μουστάκι. Όλες οι κοπέλες ήταν και είναι άψογες.Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου Παραμονή Πρωτοχρονιάς παίρνω 2 βασιλόπιτες με τα δώρα τους και γούρια για όλες τις κοπέλες. Η Βαρβάρα όταν της το έδωσα μου λέει σε αυστηρό τόνο

Αρχή μου Κα Κωστογιαννη να μην παίρνω ποτέ τίποτα από Ασθενείς

της είπα ότι αυτό έκανα με τα παιδιά μου και δεν σε χρηματίζω πάρτο παιδί μου .Όπως και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που έκοψα τη πίτα στο θάλαμο ένας ασθενής ο Κος Μανώλης που ήταν μόνος μου είπε ότι έχει φάει το ποιο γλυκό ψωμί στο κόσμο!!

Πως να μην είναι η καλύτερη Πρωτοχρονιά μου πέστε μου…Αρχίσαμε χημειοθεραπείες έπεσαν τα μαλλιά όμως το μουστάκι άργησε να πέσει .Ερχόταν ο Κος Αρδαβανης και του έλεγε:

Ρε Κρητικε που θα πάει θα σου πέσει

Ο Γιώργος του έλεγε πριτς δεν θα μου πέσει .

Το μαρτύριο ήταν 3 ημέρες μετά την χημειοθεραπεία που ξέρετε πως είναι ο άνθρωπός μας. Όμως ο Γιώργος μου ποτέ δεν έμαθε ότι είχε γίνει μετάσταση στα κόκαλα μόνο στον πνεύμονα ήξερε και ότι αυτό καταπολεμουσαμε.

Παρέλυσε βέβαια αλλά κάνοντας ακτινοβολίες περπάτησε. Κάναμε όλα τα σχήματα και τέλος Ιουλίου κατεβήκαμε Κρήτη!

Περιττό να σας πω ότι πάλευα με ένα σπίτι να τελειώσει και να τον πάω να το δει και να μείνουμε.

26793389_885345081647662_13112446_n

Και ναι με τη βοήθεια του θεού πήγαμε καθίσαμε 3μηνες όμως έκανε μετάσταση στο κεφάλι και παραμονή Χριστουγέννων το 2015 αφου φτάσαμε στην Τρίπολη στην κόρη μας που είχαμε παντρέψει 12 Νοέμβρη και ήταν έγκυος στον 9ο μήνα έπαθε εγκεφαλικό.

Με πολλές προσπάθειες τον φέραμε Παραμονή Πρωτοχρονιάς στον Άγιο Σάββα .Ήταν η πρώτη φορά που οι κοπέλες μου έδωσαν κρεβάτι δίπλα στο Γιώργο μου να ξαπλώσω Όλοι νύχτα ήταν ο γιατρός πλάι μου γιατί ξέραμε ότι θα φύγει.

Και πάλι κόψαμε βασιλόπιτες που είχα φέρει για όλους τους θαλάμους! Περάσαμε όμορφα. Ξάπλωσα 4 το πρωί και στις 6 το πρωί βλέπω ένα όνειρο όραμα Ότι μπήκε στο θάλαμο ένα διάφανο φως και άνθρωποι με λευκά χωρίς πρόσωπα και με κουκούλες πήγαν γύρω γύρω από το κρεβάτι του Γιώργου μου ο τελευταίος ήρθε από την πλευρά μου όμως αυτός ήταν με πρόσωπο γυαλιά ιατρική μπλούζα ακουστικά και κρατούσε μία λευκή κόλα .

Σηκώνομαι και του λέω χίλια συγγνώμη με πήρε ο ύπνος και μου λέει

ξάπλωσε εμείς ήρθαμε για εδώ και μου δείχνει το Γιώργο

Σηκώθηκα και είπα ο Γιώργος μου θα πάει στον Παράδεισο.

Στις 3 Γενάρη 6 ώρα το πρωί έφυγε….

Ο Γιατρός που είδα στον ύπνο μου ήταν ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός ήταν ίδιος!!!!

Αν προσέξετε στου θαλάμους του 4ου ορόφου έχει εικονίτσες με τον Όσιο Χατζή Ανανία εγώ τις έβαλα και έφτιαξα και μια μεγάλη εικόνα του..

Καλή δύναμη σε όλους μας..

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005165357440

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ