Νέος ειδικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Δωρεά του ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Έναν νέο ειδικό τομογράφο «pet scan» αναμένεται να παραλάβει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, από τη νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Πρόκειται για ειδικούς τομογράφους που με ποζιτρονικές τομογραφίες ανιχνεύουν μεταστάσεις του καρκίνου στο πρώιμο στάδιο και βοηθούν τους γιατρούς στον καθορισμό της θεραπείας των καρκινοπαθών», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου.

pet-ct2 Με την ίδια δωρεά θα διατεθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και ένα από τα τέσσερα Baby Κυκλοτρόνια, «τα οποία θα παράγουν το ραδιενεργό φάρμακο που απαιτείται για να γίνουν αυτές οι τομογραφίες», συμπληρώνει.

«Με τη δωρεά αυτή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς, που μέχρι πρότινος έπρεπε αναγκαστικά να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το νέο μηχάνημα σε συνδυασμό με τον Γραμμικό Επιταχυντή που τέθηκε σε λειτουργία πριν δύο μήνες, δωρεά και αυτό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθιστά το Πανεπιστημιακό σημείο αναφοράς για τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών στην Κεντρική Ελλάδα».

ΠΗΓΗ