Εκδήλωση αφιερωμένη στο Δημήτρη Σιάχο στο 11 Συνέδριο της Ν.Δ

Η εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο 11 Συνέδριο της Ν.Δ ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Δημήτρη Σιάχο, ενός μαχητή της ζωής, ιδρυτή του Win Cancer .

Ο Δημήτρης Σιάχος με δύναμη και αισιοδοξία αντιμετώπισε την ασθένεια και συνεχώς προσπαθούσε όχι να πάρει αλλά να προσφέρει εκείνος δύναμη σε όσους το χρειάζονταν και το είχαν ανάγκη. Ο Δημήτρης συγκρούστηκε σκληρά με τον καρκίνο, ξέροντας ότι η μάχη ήταν άνιση, χωρίς όμως ποτέ να λυγίσει.

 

 

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε σήμερα τη δυνατότητα να μιλήσω σε αυτήν τη σημαντική ενότητα του συνεδρίου μας, αλλά σας ευχαριστώ και για την σκέψη σας, να την αφιερώσετε στον Δημήτρης Σιάχος, κύριε Αυγενάκη, κύριε Κωστόπουλε κύριε
Σταμάτη σας είμαι ευγνώμων
Δεν έχω να σας αναφέρω κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε για τον Δημήτρη το Σιάχο άλλωστε ήταν ένας δικό σας άνθρωπος, που με την εργατικότητα την ηθική και την γεναιοδωρία του χάραξε το δικό του δρόμο στους αγώνες της παράταξης
Ούτε θέλω να σας αφήγηθω τον δύσκολο αγώνα του απέναντι στον καρκίνο.
Αλλά οφείλω να σας μεταφέρω αυτό που διδάχτηκα από εκείνον ζώντας δίπλα του
Ο Δημητρης ο Σιάχος πίστευε πως
«Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά»
Έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στη παράταξη και έχοντας εμπλακεί ενεργά με την πολιτική θεώρησε υποχρέωση του μέσα από αυτή την προσωπική του περιπέτεια να προσφερει !
Έλεγε :
«αν εγώ τώρα δεν αλλάξω κάτι τότε ποιος θα το κάνει ;»
Δημιούργησε το Wincancer και έδωσε δύναμη και αισιοδοξία σε χιλιαδες ασθενείς. Έγινε σημείο αναφορά ο ίδιος και ο αγώνας του.
Απο το κρεβάτι του στον Άγιο Σάββα μέχρι την τελευταία στιγμή
έστελνε επιστολές στο υπουργείο υγείας , σε βουλευτες και παλευε να διορθώσει ότι μπορούσε.
Και μόνος του κατάφερε πολλά , αλλά κυριως κατάφερε να εμπνεύσει …
και συνεχίζει να το κάνει ακόμα και τώρα …5 μήνες μετά τον αωρο χαμό του
Χθες χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν ως το Σύνταγμα για να προσφέρουν βιβλία για τους καρκινοπαθείς
Χθες τα παιδιά της Δ.Α.Π του Τει Πειραιά έμειναν 12 ώρες να μαζεύουμε και να μεταφέρουν βιβλία …
Αυτό είναι εθελοντισμός
να γίνεις παράδειγμα με τις πράξεις σου να δώσεις κίνητρο στους ανθρώπους να προσφέρουν … γιατί οι Έλληνες θέλουν να προσφέρουν αρκεί να τους το ζητήσεις !
Κλείνοντας σας ζήτω ν´ ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Δημήτρη Σιαχου και να φανούμε χρήσιμοι στις επόμενες γενιές
Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε πίσω μας κάτι , αυτό που μου έμαθε με τις πράξεις του ο Δημητρης Σιάχος αυτό σας μεταφέρω … γιατί αξίζουμε καλύτερα
Ευχαριστώ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ