Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

ογκολογική κλινική στη Ρόδο με χρηματοδότηση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σε συνάντηση του αντιπροέδρου του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, Παύλο Μπακίρη και του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου  Χατζημάρκου παραδόθηκε οικονομοτεχνική μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ρόδου, διαμόρφωσης χώρων της πρώην Νεφρολογικής Κλινικής, για την δημιουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ).

Η δημιουργία της μονάδας, για την προετοιμασία των φαρμάκων που χορηγούνται στις χημειοθεραπείες, αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου και συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Ο Περιφερειάρχης, παρόντος του κ. Μπακίρη, επικοινώνησε με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Κατερίνα Χατζηστρατή, την οποία διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την διαμόρφωση και τον εξοπλισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων και συμφώνησαν από κοινού να πιέσουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η συμφωνία, για να προχωρήσει η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός των χώρων την Μονάδας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ