Μήπως ξανάρθε ο καρκίνος;

Γιατί εμεις και ο φόβος μου έχουμε συμβούλιο, διαπραγματευόμαστε την ανακωχή μας κι εσύ μάς εμποδίζεις

Πονάει η κοιλιά; Ωχ μήπως ξανάρθε ο καρκίνος;

Πονά το στήθος; Το κεφάλι; Τα κόκκαλα; Και ποτέ πια οι πόνοι δεν είναι αθώοι. Και η πρώτη σκέψη δεν είναι ούτε ο καιρός, ούτε μια ίωση, ούτε η κούραση.

Κι αυτή η πρώτη ανεπεξέργαστη σκέψη, χωρίς λογικό φίλτρο έρχεται και κατσικώνεται μες το κεφάλι σου και μόνο εσύ ξέρεις τι βάσανο είναι αυτό.

Η απειλή του είναι πάντα εκεί κι εσύ καλείσαι να σφυρίξεις αδιάφορα, έλα, πάει πέρασε, πώς κάνεις έτσι; Είσαι υπερβολικός, σου αρέσει να κλαίγεσαι, μήπως για να τραβάς την προσοχή ή μήπως δεν μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου να ευτυχήσει, είσαι εμμονικός, αυτοκαταστροφικός, δεν το βλέπεις;

Όχι, δεν το βλέπω! Και αν σε νοιάζει, άκου τι βλέπω εγώ! Βλέπω ανθρώπους δίπλα μου που ήταν στα διπλανά κρεβάτια και δεν τα κατάφεραν και τούτη η αποχώρηση έγινε μπροστά στα μάτια μας, βλέπω γιους να κλαίνε τις μανάδες τους και γριές να καλούν τη δική τους μάνα στην προθανάτια αγωνία τους, βλέπω μορφίνες στο σώμα μας που αποτέλεσμα δεν είχαν και μοναξιές νυχτερινές εκεί όπου η νύχτα γιγαντώνεται και ξύπνιος μένει μόνο ο πόνος, ο δυνατός πόνος!

Και ο καρκίνος σαν μαύρο μελάνι ποτίζει όλες τις σελίδες μας μετά, ανεξίτηλα, χωρίς έλεος κι εμεις βαδίζουμε με αυτές τις μαύρες κηλίδες στην ψυχή μας, οι όποιες ενίοτε ξυπνούν και τότε, σε παρακαλώ, άσε τις νουθεσίες, γιατί εμεις και ο φόβος μου έχουμε συμβούλιο, διαπραγματευόμαστε την ανακωχή μας κι εσύ μάς εμποδίζεις, αφού δεν μπορείς να καταλάβεις… Εκτός κι αν μπορείς

—————————————————————————————————

Η Χριστίνα Λαμπούση γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Μολάους Λακωνίας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1995 και από το 1997 ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στους Μολάους. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Πειραιώς (Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής), έχει δε παρακολουθήσει επί σειρά ετών μαθήματα πιάνου, κλαρίνου, σαξοφώνου και αρμονίας.

Το 2011 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα  «ἰᾶσθε θεάτρῳ» κι έχει σκηνοθετήσει διάφορα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου («Παραμύθι Χωρίς `Ονομα», «`Οπερα της Πεντάρας», «Φουέντε Οβεχούνα», «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», «Αντιγόνη»), καθώς και παραμύθια για παιδιά, διοργανώνει ποιητικές βραδιές και συμμετέχει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Λακωνίας.

Η Χριστίνα στο Facebook

Χριστίνα Λαμπούση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ