Αντιμετωπίζοντας τη χημειοθεραπεία …Facing Chemo

Οι εικόνες που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή για τον εαυτό της ήταν αυτές της νόσου

Η σειρά «Facing Chemo» ξεκίνησε το 2008, όταν ο φωτογράφος Robert Houser , φωτογράφησε μια νεαρή γυναίκα για ένα περιοδικό  όταν του είπε ότι σύντομα θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Προσπάθησε να την φωτογραφήσει, να «της δώσει κάτι απο τον εαυτό της» για να την βοηθήσει να περάσει τη δοκιμασία, αλλά αρνήθηκε την προσφορά του.

Μετά απο 4 χρόνια, τον κάλεσε ξανά και τον ρώτησε αν ίσχυε ακόμα αν η προσφορά του. Ήταν στη μέση της δεύτερης μάχης με τον καρκίνο και επρόκειτο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η προσφορά, βέβαια, ίσχυε  και λίγες μέρες αργότερα γεννήθηκε το φωτογραφικό έργο που ονομάστηκε  «Facing Chemo».

Αυτή  η  συνάντηση ενσωματώνει το πνεύμα ολόκληρου του έργου που προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή μέσω φωτογραφικών απεικονίσεων της ανθρώπινης πλευράς εκείνων που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο .

Μιλώντας αργότερα για τη φωτογράφηση, η νεαρή κοπέλα,  δήλωσε ότι οι φωτογραφίες αντιπροσωπεύουν «την πρώτη φορά που μετά από 4 χρόνια την είδε πραγματικά κάποιος». Οι εικόνες που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή για τον εαυτό της ήταν  αυτές της νόσου, των μαγνητικών τομογραφιών, των ακτίνων Χ, των ιατρικών δεδομένων. Είχε αρχίσει να αποφεύγει την αντανάκλαση της στα παράθυρα των σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Τώρα, δεν ήταν η ασθένειά της, αλλά ήταν εκείνη . Η γυναίκα και όχι η ασθενής, ήταν ακόμα εκεί . Κάθε μία από τις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν στο Facing Chemo, είναι ακόμα εκεί. Δεν είναι η ασθένειά τους, ούτε οι όγκοι τους, ούτε μόνο ο αγώνας τους. Με κάποιο μικρό τρόπο, τα πορτρέτα του Robert Houser  τους  το υπενθυμίζουν

ΠΗΓΗ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ