Θεραπευτικές συναντήσεις απο το ΚΕΦΙ

Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα Θεραπευτικές συναντήσεις απο το ΚΕΦΙ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών ξεκινά ένα νέο κύκλο θεραπευτικών συναντήσεων ψυχοδράματος για τα μέλη του, ασθενείς με καρκίνο, σε οποιαδήποτε φάση της διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.

« Ο στόχος της ψυχοδραματικής θεραπείας είναι η ολική παραγωγή ζωής.Επιχειρεί να προσδώσει στο άτομο περισσότερη πραγματικότητα απ΄ ότι του έδωσε μέχρι τότε ο αγώνας του για τη ζωή.Ο στόχος του είναι μια αφθονία πραγματικότητας(surplus reality).

Αυτός ο πλούτος της βιωμένης και ζωντανής εμπειρίας βοηθά το άτομο να διευρύνει σταθερά τον έλεχγο και τη γνώση του εαυτού και του κόσμου δια του βιωμένου γεγονότος και της εμπειρίας και όχι δια της ανάλυσης τους.» J.L.Moreno

Τι είναι το ψυχόδραμα;
Δημιουργήθηκε από το Moreno γύρω στο 1921.Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος αυτογνωσίας και ομαδικής ψυχοθεραπείας που ενθαρρύνει την συναισθηματική έκφραση του ατόμου.
Ο καθένας λοιπόν μπορεί να αναπαραστήσει με πράξη επί σκηνής το βίωμά του, την ανησυχία του,τα εσωτερικά του άγχη, να τα ξαναζήσει, να τα καθάρει, ή να πειραματιστεί σε μία διαφοροποίησή τους.
Στο ψυχόδραμα είναι δυνατό να γίνει εκδραμάτιση σκηνών από την πραγματική ζωή, αλλά και φανταστικά γεγονότα και όνειρα. Το ψυχόδραμα χρησιμοποιεί μια σειρά από τεχνικές όπως την αντιστροφή ρόλων, τον καθρέπτη, τον σωσία, την πλεονάζουσα πραγματικότητα. Χρησιμοποιεί επίσης τις τεχνικές της κοινωνιομετρίας για την ανάλυση των ομαδικών δυναμικών μέσα στην ομάδα.
Συντονίζουν:
Εκ μέρους του Ινστιντούτου Ψυχοδράματος Αθηνών
ΝΕΝΑ ΒΛΑΣΣΑ:Ψυχολόγος TEP

Η ομάδα θα πραγματοποιήσει μια θεραπευτική συναντήση κάθε πρωτη Πέμτη του μήνα.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συλλόγου, από τις 10:00 – 20:00,στα τηλέφωνα 210 6447 002 & 6468 222, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ