Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται, αλλά αντιμετωπίζεται…

Ζεστές συμβουλές από τον Ε. Φιλόπουλο...

Η μάχη κατά του καρκίνου είναι μία μάχη για μία καλύτερη ζωή, είναι μία μάχη που αφορά όλους μας και δεν είναι μόνο υπόθεση ειδικών επιστημόνων στα εργαστήρια ή στα συνέδρια, ούτε κοινωνικές κοσμικές εκδηλώσεις.

 Όχι. Η υπόθεση καρκίνος είναι υπόθεση ζωής. Είναι υπόθεση με την οποία πρέπει να αναμετρηθούμε προσωπικά ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί σαν κοινωνία.

Είναι κυρίως μία συνεχής προσπάθεια να αλλάξουμε τρόπο ζωής.

Να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες.

Να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας.

Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί όσους έχουν ανάγκη.

Γιατί και το να ζεις με καρκίνο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ζεις ευτυχισμένα.

Ο καρκίνος είναι το ερέθισμα. Η ευζωία είναι ο στόχος. Και αυτόν μπορούμε να τον πετύχουμε με τη θέληση μας, την αγάπη και την κοινή δράση όλων μας.

Ας αναλογιστούμε πως ό,τι πολυτιμότερο έχουμε είναι ο εαυτός μας, οι φίλοι μας, η κοινωνία μας. Ας τα φροντίσουμε όλα. Ας νοιώσουμε όλοι πως πρέπει να έχουμε ανοικτές τις πόρτες του «εγώ» μας, για να μπορούμε εύκολα να περνάμε στο «εμείς».

Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται, αλλά αντιμετωπίζεται. Και σ’ αυτήν την αντιμετώπιση ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε.

 

επιλογή από το προσωπικό ιστολόγιο του ιατρού

http://efilopoulos.tumblr.com/

επιλογή από το προσωπικό ιστολόγιο του ιατρού

————————————————————–

ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ευάγγελος Φιλόπουλος

Ο Ευάγγελος Φιλόπουλος είναι Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,