Η βιοψία έδειξε…

Δεν φταις που αρρώστησες, δεν το διάλεξες, δεν το ήθελες. Έτυχε! Και τώρα θα μας δείξεις τι κάνουν οι άνθρωποι στα δύσκολα.

Και κάπως έτσι έρχεται το τέλος του κόσμου και το ρολόι της ζωής σταματά. Σου κόβεται η λαλιά, κάνεις εικόνα εσένα στο χώμα και όποια δύναμη θεωρούσες ότι είχες χάνεται και μαζί μ’αυτη και η γη κάτω από τα πόδια σου.

Κλαις, ξανακλαίς, κλαις πολύ κι απελπισμένα, θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, όχι, δε θες να το περάσεις αυτό, θες να εξαφανιστείς, μάνα έλα πάρε τη θέση μου, πατέρα, κάποιος, ποιος; Ποιος θα με γλυτώσει; Κανείς. Εσύ! Εσύ θα γλυτώσεις τον εαυτό σου. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΙΚΙΕΤΑΙ.

Κάποιος όμως πρέπει να είναι εκεί για να τον πολεμήσει. Αν βρει το πεδίο ελεύθερο, θα σε σκίσει. Έλα! Έλα ανασπουγκώσου! Έλα να νικήσουμε! Έλα να οργανώσουμε την άμυνα μας! Πρέπει να τον κυκλώσεις τον πούστη, να μην καταλάβει από πού του’ρθε!

Κυνήγα τον διατροφικά, ψυχικά, πνευματικά. Το τρίπτυχο αυτό να γίνει το μότο σου! Τρώγε όσπρια, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, φρούτα, λίγο ψάρι, λίγο κοτόπουλο. Έλα! Δε θες να ζήσεις; Κόβουμε τσιγάρα και μαλακίες. Το τσιγάρο, αν το αφήσεις, θα είναι ο προδότης μες το στρατό σου. Λύσε με βοήθεια ειδικού τις συγκρούσεις σου. Μη γελιόμαστε… Ο καρκίνος δεν επισκέπτεται τύπους με λυμένα θέματα. Λύσ’τα!

Πίστεψε! Όπου θες. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει ο Θεός ή ο,τι επικαλεστείς. Ξέρω όμως ότι η πίστη σου θα σε σώσει. Και τι σημαίνει πίστη; Παραδοχή της αδυναμίας σου. Είμαι άνθρωπος, φοβάμαι, πονάω, βοήθεια… Α! Και μην κρύψεις τίποτα και σε κανέναν. Δεν φταις που αρρώστησες, δεν το διάλεξες, δεν το ήθελες. Έτυχε! Και τώρα θα μας δείξεις τι κάνουν οι άνθρωποι στα δύσκολα.

Α! Και κοντά μόνο σε ανθρώπους με αγάπη. Ανασκουμπώσου! Θα κουραστείς, αλλά θα βγεις σοφότερος, καλύτερος, υγιής, κερδισμένος…

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΜΠΟΥΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Καρκίνος στο έντερο, με γρήγορη μετάσταση στο συκώτι, πρόβλεψη έξι μήνες ζωής

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Nick Apostolos Loftsalis