Το θαύμα της Παναγίας…

Η ιστορία της Χριστίνας και το θαύμα που έζησε ….

876

«Παναγία μου, εσύ που είσαι μάνα και βλέπεις, άσε με να μεγαλώσω λίγο ακόμα το παιδί μου», παρακαλούσα την Παναγία τότε που μου έδιναν έξι μήνες ζωής, που ο καρκίνος προχωρούσε ανεξέλεγκτα και  αδηφάγα, τότε που είχα επιδεχθεί τη δική μου αποχώρηση, όχι όμως κα την ιδέα οτι το παιδί μου θα μεγάλωνε μόνο του…

Και ο καρκίνος στο έντερο προχώρησε πολύ σύντομα στο συκώτι κ έπρεπε να υποβληθώ σε νέα μεγάλη εγχείριση, μήπως προλαβαίναμε την απομόνωση του. Κι όλη εκείνη τη νύχτα, την παραμονή της εγχείρισης μου, μια φωνή υπόκωφη, μακρινή και μητρική, επαναλάμβανε μια λέξη «Αιμυαλών…» κι έσβηνε κι έτσι ξημερώθηκα, ακούγοντας αμέτρητες φορές με το ίδιο ακριβώς τέμπο αυτήν την άγνωστη και  ακατανόητη λέξη, της οποίας την ορθογραφία αγνοούσα μέχρι τις πρωινές ώρες, όταν είδα, επίσης στο όνειρο μου, μια ταμπελίτσα μπλε με βελάκι από αυτές που υπάρχουν στο δρόμο, η οποία έγραφε «Ι.Μ.Αιμυαλών 1χλμ».

Ι.Μ.Αιμυαλών

Το πρωί πριν μπω στο πολύωρο χειρουργείο, έμαθα οτι υπάρχει η Μονή Αιμυαλών έξω από τη Δημητσάνα, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παναγία και  είδα από κοντά αυτό το ταμπελάκι.

Οι έξι μήνες δεν ήταν έξι. Δεν ξέρω πόσο θα είναι. Ξέρω όμως ότι το παιδί μου μεγαλώνει και εγώ είμαι εδώ .

Δε σου λέω να πιστέψεις στην Παναγία και στον Χριστό… Όχι! Πίστεψε όμως κάπου και μην κάνεις το αυθάδες λάθος να νομίσεις ότι όλο τούτο γύρω μας είναι έργο των χειρών του ανθρώπου.

Είμαστε πολύ λίγοι για να πάρουμε πάνω μας το μεγαλείο της δημιουργίας του κόσμου.

Σου εύχομαι πότε να μην χρειαστείς να επικαλεστείς την Παναγία για να σου επιτραπεί να ζήσεις. Αν σου τύχει όμως, κάλεσε  την και αυτή θα είναι εκεί.

Ευχαριστώ Παναγία μου!

 

Χριστίνα Λαμπουση- Δικηγόρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ