Οι 3 διατροφικές συνήθειες που σας προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκινικών αλλοιώσεων στο έντερο μέχρι και κατά 86% αν ακολουθείτε τρεις απλές διατροφικές συνήθειες.

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Γαστρεντερικούς Καρκίνους της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO WCGI 2017) υπογραμμίζει για ακόμη μία φορά τις προστατευτικές επιδράσεις της σωστής διατροφής στην υγεία, δίνοντας μια καλή αφορμή σε όλους μας να τρώμε πιο σωστά.

Διατροφικές συνήθειες που θεωρείται παραδοσιακά ότι συμβάλλουν στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι  η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αλκοόλ και τροφών με πολλές θερμίδες. Η νέα μελέτη βασίστηκε στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις σχετικά με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής  στην υγεία του γαστρεντερικού. Ωστόσο, παρέμενε μέχρι σήμερα άγνωστο ποια συγκεκριμένα «συστατικά» του δημοφιλούς διατροφικού πλάνου είναι αυτά που παρέχουν τη μέγιστη προστασία ενάντια στις κακοήθειες του εντέρου.

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών,

  1. η κατανάλωση ψαριού,
  2. η κατανάλωση πολλών φρούτων και
  3. η μείωση της κατανάλωσης αναψυκτικών είναι οι τρεις διατροφικές προτεραιότητες που πρέπει να θέσουμε για να επωφεληθούμε.

«Διαπιστώσαμε ότι καθεμιά από αυτές τις τρεις παραμέτρους συνδέεται ξεχωριστά με μείωση περίπου 30% να εμφανίσει κάποιος προχωρημένες προκαρκινικές αλλοιώσεις στο παχύ έντερο. Όσοι δε υιοθετούν και τις τρεις συνήθειες είναι σχεδόν κατά 86% πιο προστατευμένοι» αναφέρει η Ναόμι Φλις Ισακόβ από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ONMED.GR

http://www.onmed.gr/ygeia/story/357011/karkinos-paxeos-enteroy-oi-3-diatrofikes-synitheies-poy-sas-prostateyoyn

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ