Ντροπή!!! Η Ελλάδα δεν έχει δικά της στοιχεία για τον καρκίνο! Κάνει αναγωγή στοιχείων από Βουλγαρία, Σερβία και Κύπρο!!!!

Σοκαριστική είναι η αναφορά του I.A.R.C. (Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο)... Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα!!!!

Μια απλή αναζήτηση στην Ιστοσελίδα του πιο έγκυρου Οργανισμού που εξειδικεύεται στην Έρευνα για τον καρκίνο, αρκεί για να καταλάβει κανείς σε πόσο τραγική κατάσταση βρίσκεται η Χώρα μας…

INTERNATIONAL AGENCY FOR RESEARCH ON CANCER iarc2

Δίπλα στα στοιχεία για την Ελλάδα αναγράφεται:
«Incidence
Estimated from estimated national mortality for 2012 by modelling, using a set of age-, sex- and site-specific incidence:mortality ratios obtained by the aggregation of recorded data from Bulgaria, Cyprus and Central Serbia cancer registries for the period 2003-2007.»
IARC δεδομένα και μέθοδοι…
____
«Τα στοιχεία έχουν εκτιμηθεί με βάση σταθμισμένα καταγεγραμμένα στοιχεία από τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Κεντρική Σερβία για την περίοδο 2003-2007…»

Greece
Data sources and methods (summary)

Incidence :

  • Data = no data.
  • Method = estimated from national mortality estimates by modelling, using incidence mortality ratios derived from recorded data in local cancer registries in neighbouring countries

Εμείς κάνουμε λόγο για την ανάγκη συγκρότησης Εθνικού Αρχείου καταγραφής περιστατικών καρκίνου στη Χώρα μας,

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας για «Εθνικό Μητρώο καταγραφής περιστατικών καρκίνου» στη χώρα μας

δίνοντας έμφαση στη «χωρική» καταγραφή, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν Αρχείο σε Εθνικό Επίπεδο…
Την ίδια στιγμή, πρώην «Ανατολικές» χώρες έχουν πλήρη αρχεία δεκαετιών…
Αν ανατρέξει δε κανείς στις Βόρειες Χώρες θα σοκαριστεί με το πόσο ενημερωμένα είναι τα αρχεία τους… Αλλά και η μικρή Κύπρος είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς…

Σειρά Συλλόγων καρκινοπαθών έχει προχωρήσει σε καταγραφή των περιστατικών και τη δημιουργία σχετικού Αρχείου σε διάφορους Νομούς, αλλά η Πολιτεία είναι απούσα!

Αναμφισβήτητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, πολύ περισσότερο για την αντιμετώπιση του καρκίνου, απαιτείται χάραξη μακρόπνοης στρατηγικής, γνωρίζοντας όλα τα στοιχεία του προβλήματος.
Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο χωρίς να έχουμε κανένα στοιχείο…

Εμείς θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε την Πολιτεία, τα Κόμματα και τους πολιτικούς, πιέζοντάς τους να αναλάβουν δράσεις (και να μην μείνουν μόνο στις Ερωτήσεις).
Επίσης θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Το σημαντικότερο όμως είναι να ενημερωθούν ΌΛΟΙ!
Να αναλάβουν οι ίδιοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ δράση και να πιέσουν την Πολιτεία για τα αυτονόητα…