Μεγάλος αριθμός Βουλευτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Wincancer καταθέτοντας Ερωτήσεις για τη μη λειτουργία του Εθνικού Αρχείου περιστατικών καρκίνου στη χώρα μας…

Οι Ερωτήσεις και οι Αναφορές συνεχίζονται. Εμείς θα συνεχίσουμε την πίεση μέχρι το "Εθνικό Αρχείο καταγραφής περιστατικών καρκίνου στη Χώρα μας" να γίνει πράξη!

Μετά την επιστολή – παρέμβασή μας προς όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σειρά Βουλευτών κατέθεσε Ερωτήσεις και Αναφορές προς τον Υπουργό Υγείας.
Θυμίζουμε τις Ερωτήσεις των κ.κ. Βαρβιτσιώτη και Θεοχάρη που είχαμε φιλοξενήσει στο wincancer:

Μετά την παρέμβασή μας, κατατέθηκαν Ερωτήσεις στη Βουλή.

Αναφορά Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κου Αυγενάκη:
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83

Αναφορά Βουλευτή Αχαϊας κου Νικολόπουλου:
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82

Ερώτηση Βουλευτή Λάρισας κου Χαρακόπουλου:

Ερώτηση Βουλευτή Δράμας κου Κυριαζίδη:

Ερώτηση Βουλευτών Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Χριστοφιλοπούλου, Κρεμαστινός, Γρηγοράκος, Λοβέρδος):
%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba
grigorakosxristofilopoulou%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82%ce%bb%ce%bf%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%bf%cf%82

Μετά από όλες αυτές τις παρεμβάσεις, περιμένουμε την ανταπόκριση του Υπουργείου, σημειώνοντας πάντα ότι στο χώρο της Υγείας δεν χωρούν κομματικές, παραταξιακές ή προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση των «όπλων» γιατρών και Πολιτείας στη μάχη κατά του καρκίνου.

Το «Εθνικό Αρχείο καταγραφής περιστατικών καρκίνου στη χώρα μας», στο οποίο θα καταγράφονται τα περιστατικά αλλά και ο τύπος καρκίνου ανά περιοχή της χώρας, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μάχη κατά της νόσου.

Πρέπει άλλωστε να διορθωθεί επιτέλους η ντροπιαστική διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει δικό της Αρχείο περιστατικών καρκίνου και ότι στους διεθνείς Οργανισμούς χρησιμοποιεί σταθμισμένα στοιχεία από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Κύπρο, όπως είχαμε δυστυχώς καταγράψει στο Wincancer:

Ντροπή!!! Η Ελλάδα δεν έχει δικά της στοιχεία για τον καρκίνο! Κάνει αναγωγή στοιχείων από Βουλγαρία, Σερβία και Κύπρο!!!!