Εξομολόγηση μιας γυναίκας που πάλεψε με τον καρκίνο…

Μια ειλικρινής εξομολόγηση από καρδιάς …

1
780

Μακάρι να μην υπήρχαν αρρώστιες ,μακάρι να μην υπήρχαν θεραπείες, μακάρι να είχαμε όλοι ένα ταμπελάκι με ημερομηνία λήξης, να μην υπήρχε πόνος ,αγωνία ,ένταση
μακάρι να μην ταλαιπωρούμαστε και να μην ταλαιπωρούμε και τους δικούς μας ανθρώπους
δεν ξέρω αν ο θάνατος είναι λύτρωση (κάποια στιγμή θα το μάθουμε όλοι ανεξαιρέτως) είναι όμως ένας σταθμός ,
Οι χημειοθεραπείες σου τρώνε χρόνο ,ανάσα, δύναμη, αισθήσεις ,κουράγια ,σε βάζουν σε ένα ριγκ και δοκιμάζουν τις αντοχές ,είτε συναισθηματικές είτε σωματικές είτε εγκεφαλικές ,σε μεταλλάσουν σε αλλοιώνουν ,εξαθλιώνουν ,όσα κι αν έχουν διδαχθεί, οι γιατροί οι ψυχολόγοι οι ψυχίατροι οι ογκολόγοι είναι αδύνατο να αντιληφθούν έστω το ένα δέκατο απ’ όλα αυτά, μιλούν και συμβουλεύουν βάση των στατιστικών και των πρωτοκόλλων (και τι άλλο να κάνουν δηλαδή, εξ ου και η άνωθεν αναφορά μου στο να μην υπήρχαν αρρώστιες και ιάσεις κατ επέκταση ). Εγγυήσεις δεν υπάρχουν μόνο κάτι φτωχές στατιστικές και αγωνία για τα follow ups ,κάθε περίπτωση διαφέρει λένε.

Παρακάλεσα πολλές φορές να τελειώσω αθόρυβα ήρεμα να είμαι κάπου να μην πονάω να μην ταλαιπωρώ, αποποιούμαι τον όρο «ΗΡΩΑ» δεν τον θέλω ,τον χαρίζω!
Έκλαψα ,πόνεσα ,φοβήθηκα, κατέρρευσα ,έμεινα άυπνη μέρες σκεπτόμενη τα παιδιά μου και πόσο εγωιστικό είναι να θέλουν να παλέψω για να με βλέπουν απλώς ζωντανή, αλλά χωρίς ποιότητα ζωής
Τελείωσα τις χημειοθεραπείες  πριν λίγες ημέρες , είμαι και εγώ μια από σας
θέλω να επιστρέψω στην ζωή μου, στην δουλειά μου στην καθημερινότητα μου ,να ξεχάσω ,να μην μιλάω γι αρρώστιες ,να μην βλέπω γιατρός και εξετάσεις ,να είμαι σε μέρη με ανθρώπους που ασχολούνται μόνο με ανόητα θέματα ,να ταξιδέψω όσο μπορώ ,να ξεγνοιάσω!
Μακάρι να μπορέσω να το κάνω για όσο μου επιτρέψει ο ΘΕΟΣ, μακάρι όλοι μας να μπορέσουμε να το κάνουμε ο καθένας που βιώνει όλο αυτό ξέρει …και θα θυμάται …..είμαστε πολλοί δεν περισσεύει  κανείς ,είμαστε απ’ τους ατυχούς, αλλά είμαστε μαζί και θα τα λέμε και θα παρηγορούμαστε ,ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ !

ΕΛΕΑΝΝΑ ΓΑΛΟΥΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πραγματοποιησεις όλα αυτά που σκέφτεσαι κ ονειρεύεσαι..να είσαι πάντα καλά..να σε έχει ο Θεός καλά.. έχεις δίκιο είναι εγωιστικο να θέλουν τα παιδιά σου να σε βλέπουν ζωντανή και αυτό μόνο.. μην μας παρεξηγείτε άπλα θέλουμε να μας μεγαλώσετε κι άλλο.. αυτό..!!! ΣΜΑΡΩ.. ένα »παιδί» που η μητέρα του νοσεί που παλεύει.. που θέλει να την μεγαλώσει κ άλλο.. είναι 26 και?? θέλω κι άλλο..δεν θα την χορτάσω ΠΟΤΕ.. ΜΕΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ.. να είσαι πάντα καλά δύναμη κ υπομονή..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ