Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κο Ε.Φιλόπουλο

Είναι πολύ σημαντικό να συναντάς ανθρώπους με επιστημοσύνη, με διάθεση προσφοράς, με αίσθηση του καθήκοντος, με ανθρωπιά και προσήνεια...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Είχα την χαρά και την τιμή να επισκεφθώ την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και να συνομιλήσω επί μακρού με τον Πρόεδρό της, τον Ε.Φιλόπουλο, έναν καταπληκτικό Επιστήμονα, έναν έμπειρο Γιατρό μα πάνω απ’ όλα έναν υπέροχο άνθρωπο που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις και όλες του τις ιδιότητες τον συνάνθρωπο που νοσεί.

Μου μίλησε για την μακρά ιστορία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, για τους ευεργέτες και για τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια και τους άξιους ανθρώπους που υπηρέτησαν με όραμα την Εταιρία.

Μου εξήγησε για τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για να «στεγαστούν» οι δεκάδες προσπάθειες συλλόγων εθελοντών κατά του Καρκίνου σε όλη την Ελλάδα κάτω από μία στέγη.

Μου ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που τους κληροδότησε η οικονομική κρίση και για τις δομές υποστήριξης των ασθενών που στήθηκαν με τον κόπο και το υστέρημα πολλών συμπολιτών μας και τώρα κινδυνεύουν να κλείσουν…

Σημείωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί και η απάντηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο βιβλίο του Αλέξανδρου Βέλλιου «ΕΓΩ και ο Θάνατός μου», όπου επιμένει στην ανάγκη θεσμοθέτησης του δικαιώματος της Ευθανασίας από την Πολιτεία, ενώ ο ίδιος ανακοινώνει ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ευθανασία σε Κέντρο του Εξωτερικού… Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σταχυολογεί μια σειρά επιχειρημάτων που αντικρούουν το σκεπτικό του κου Βέλλιου.

Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες δομές που έχουν ως επίκεντρο τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο, να υπηρετούν προσηνείς και αφοσιωμένοι στα ιδανικά τους άνθρωποι, όπως ο κος Φιλόπουλος.

Χαρακτηριστικό του πάθους και της αγάπης του για αυτό που υπηρετεί είναι η συστηματική του αρθρογραφία για μια σειρά θέματα που σχετίζονται με τον καρκίνο.

Χρήσιμα άρθρα:

5 Απαντήσεις για την περίθαλψη των Ογκολογικών Ασθενών (Συνέντευξη με τον Ε. Φιλόπουλο)

Προσωπικές ιστορίες και ανάρμοστες ιατρικές συμπεριφορές

Κάμερες στα χειρουργεία. Μεγάλος αδελφός ή μία καλή επιλογή;

Ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στην απαξίωση!

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ