Καρκίνος και μασάζ…

Με την ευκαιρία του γάμου μας στις 23 Μαρτίου, ένας πολύ καλός φίλος μας έκανε δώρο από ένα απολαυστικό ολόσωμο 50λεπτο μασάζ σε ένα καταπληκτικό SPA σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας! Εκεί με περίμενε ένα ξάφνιασμα..

Βρεθήκαμε στο άψογο περιβάλλον του χώρου SPA ενός από τα κεντρικά Ξενοδοχεία της Αθήνας.

Μετά την υποδειγματική υποδοχή με το ρόφημα τζίντζερ και τις πετσέτες με άρωμα μέντας, κληθήκαμε να συμπληρώσουμε μία φόρμα με τα στοιχεία μας και με ερωτήματα αν υπήρχε περίπτωση να πάσχει κάποιος από εμάς από μία σειρά παθήσεων όπως: Υψηλός πυρετός, Οξείες φλεγμονές ή οιδήματα, Σοβαροί τραυματισμοί (πρόσφατα κατάγματα), Πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις, Ηπατίτιδα Β, Σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, Μεταδοτικές ή μη δερματικές ασθένειες, εγκυμοσύνη, έμμηνος ρήση, Υπερβολικά χαμηλή αρτηριακή πίεση, Καρδιακά προβλήματα, Φλεβίτιδες και κιρσοί, Καρκίνος…

Θεωρήσαμε ότι ήταν ένα απλό τυπικό ερωτηματολόγιο και μετά τη συμπλήρωσή του κατεβήκαμε στα αποδυτήρια και ετοιμαστήκαμε για ένα απολαυστικό 50λεπτο φορώντας τα μπουρνούζια μας.

Ενώ περιμέναμε τις εξειδικευμένες κοπέλες, η υπεύθυνη ήρθε και με απόλυτη διακριτικότητα με ενημέρωσε ότι από τη στιγμή που είχα συμπληρώσει ότι πάσχω από τη συγκεκριμένη ασθένεια δεν επιτρεπόταν να μου πραγματοποιηθούν μαλάξεις (μασάζ), όχι μόνο τώρα αλλά και για τέσσερα χρόνια μετά την αποθεραπεία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν μεταστάσεις!

(Αντί για μασάζ σώματος τελικά απόλαυσα ένα καταπληκτικό μασάζ-θεραπεία προσώπου που ήταν απόλυτα χαλαρωτικό και τονωτικό ταυτόχρονα).

Φυσικά ρώτησα στη συνέχεια το γιατρό, όπως με ενημέρωσε δεν υπάρχει κάτι απόλυτα επιστημονικά αποδεδειγμένο. Όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται η μάλαξη σε περιοχές με λεμφαδενικούς όγκους.μασαζ1

Πιο κάτω παραθέτω κάποιες σχετικές πληροφορίες όπως τις βρήκαμε στο διαδίκτυο.

MASSAGE-SEMINARS

ΜΑΛΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ