Επιστολή προς τον Αλέξανδρο Βέλλιο ζητώντας του να αλλάξει τη δημόσια δήλωσή του ότι θα κάνει ευθανασία επειδή πάσχει από Καρκίνο!

Η δήλωσή του ότι θα κάνει ευθανασία με εξόργισε! Δεν είναι ένας απλός πολίτης, είναι ένας άνθρωπος με δημόσιο λόγο που μπορεί να επηρεάσει χιλιάδες συμπολίτες μας που δίνουν τη μάχη με τη νόσο... Του έστειλα αμέσως επιστολή... Λέγοντας ότι "δεν μπορείς να αφαιρέσεις κάτι που δεν μπορείς να δώσεις...". Μου απάντησε σχεδόν αμέσως...

2062

Δεκάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης κατακλύστηκαν από τις δηλώσεις του γνωστού δημοσιογράφου- σχολιαστή -συγγραφέα, ότι πάσχει από Καρκίνο και γι’ αυτό το λόγο επιλέγει να μεταβεί στο εξωτερικό για να κάνει ευθανασία…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ταυτόχρονα μας ενημέρωσε ότι στις 4 Ιουλίου θα γίνει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» η παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Εγώ και ο Θάνατός μου -Το δικαίωμα στην ευθανασία».

Θεωρώντας ότι οι δηλώσεις αυτές κάθε άλλο παρά δύναμη και αισιοδοξία δίνουν στους χιλιάδες καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, αμέσως του έστειλα επιστολή, μέσω του εκδοτικού οίκου «ΡΟΕΣ» ζητώντας να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του:

________________________________________                                                      

Αξιότιμε κύριε Βέλλιο,

Σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε τη δήλωσή σας ότι θα μεταβείτε στο Εξωτερικό για να υποβληθείτε σε ευθανασία καθώς πάσχετε από Καρκίνο. Μόνο αρνητικό είναι το μήνυμα που περνάτε σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη νόσο του Καρκίνου –ανάμεσά τους κι εγώ-.

Τους καλείτε ουσιαστικά να αποδεχθούν ότι έχασαν τη μάχη και να αναζητήσουν τη λύση του όσο το δυνατόν πιο ανώδυνου θανάτου.

Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η δήλωσή σας αυτή έγινε αποκλειστικά και μόνο για να προωθήσετε το νέο σας βιβλίο «Εγώ και ο Θάνατός μου –Το δικαίωμα στην Ευθανασία». Ως ένα βαθμό είναι κατανοητό –στα πλαίσια της διαφήμισης- να χρησιμοποιούνται και πιο «ακραίες» μέθοδοι επικοινωνίας, όμως υπάρχει και ένα όριο.

Μπορεί εσείς να λέτε «εύκολα» ότι θα υποβληθείτε σε ευθανασία –πράγμα που αδυνατώ να πιστέψω ότι το λέτε εσείς, ένας κατά τεκμήριο δυνατός άνθρωπος, ένας «μαχητής» των ιδεών του-, πολλοί όμως που βρίσκονται στην «κόψη» και που σκέφτονται να παραδοθούν, σας πιστεύουν.

Δεν είστε ένας οποιοσδήποτε πολίτης που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είστε διακεκριμένος δημοσιογράφος με λόγο και άποψη που μπορούν να επηρεάσουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Θα αγοράσω το βιβλίο σας, σήμερα κιόλας και θα προσπαθήσω να είμαι παρόν και στην παρουσίασή του τις επόμενες ημέρες για να σας εκφράσω και από κοντά τις σοβαρότατες ενστάσεις μου.

Οφείλω να σας διαβεβαιώσω ότι «ο Καρκίνος νικιέται».

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας δίπλα μας, έφτασαν στο χείλος του Θανάτου και οι γιατροί τους μίλησαν για ελάχιστο ακόμα χρόνο ζωής, δεν το έβαλαν κάτω όμως και σήμερα είναι υγιείς και δυνατοί δίπλα μας.

Στο wincancer.gr έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα, αλλά ακόμα περισσότερα είναι αυτά που δεν έχουμε καταγράψει. Σήμερα οι επιβιώσαντες από τον Καρκίνο ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια καθώς η επιστήμη της Ιατρικής κάνει θαύματα!

Θα σας αναφέρω συνοπτικά τη δική μου μάχη. Στις 16 Ιουνίου του 1998 μετά από το πρώτο χειρουργείο, οι δικοί μου ενημερώθηκαν ότι μου απομένει μια βδομάδα ζωής και οι γιατροί τους παρότρυναν να μη με βγάλουν από το Νοσοκομείο… Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Έψαξαν τους καλύτερους γιατρούς και χάλασαν τουλάχιστον μια περιουσία, υπεβλήθηκα σε ισχυρότατες χημειοθεραπείες που με διέλυσαν όμως 18 χρόνια μετά είμαι εδώ. Το 2006 αναγκάστηκα να υποβληθώ σε αριστερή ορχεκτομή, δεν πτοήθηκα, ούτε επέτρεψα να επηρεαστεί η ερωτική μου ζωή. Απέκτησα έναν υπέροχο γιο που είναι σήμερα 10 ετών.

Στις 2 Μαρτίου 2016 (λίγους μήνες πριν) βρέθηκα με μια νέα πολύ επιθετική μετάσταση στο συκώτι, με ένα ισχυρό αδενοκαρκίνομα να αναπτύσσεται ραγδαία πάνω στο τεράτωμα που κατακλύζει όλη την κοιλιακή μου χώρα, από την οπισθοπεριτοναϊκή περιοχή ως την ελάσσονα πύελο, με όγκο στο μεσοθωράκιο και όγκο στον τράχυλο…

Εφόσον η σύντροφός μου συμφωνούσε, παντρευτήκαμε στις 23 Μαρτίου και στις 24 ξεκίνησα χημειοθεραπείες. Ταυτόχρονα κατέψυξα σπέρμα γιατί θέλω να κάνω κι άλλα παιδιά. Γιατί φέρνοντας ζωή νικάς το Θάνατο.

Δεν ρώτησα ποτέ για το πόσες πιθανότητες μου δίνουν οι γιατροί. Ξέρω ότι έχω χρέος απέναντι στον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα και μετά απέναντι στους γύρω μου να παλέψω. Και είμαι σίγουρος ότι μόνο όποιος παλεύει μπορεί να νικήσει.

Σας καλώ να αλλάξετε τις δηλώσεις σας. Σας καλώ να παλέψετε δίπλα σε τόσους αφανείς ήρωες και στις οικογένειές τους. Σας καλώ να ενώσετε μαζί μας τη φωνή και τη δύναμή σας για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και όχι απογοήτευσης. Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διορθώσουμε τις κακοτοπιές του Συστήματος Υγείας της χώρας μας, για να μην χρειάζεται να ξοδεύονται περιουσίες για να βρίσκει ο ασθενής την Υγεία του. Σας καλώ να παλέψετε και σας εύχομαι γρήγορα περαστικά και καλή ανάρρωση.

Δεν έχω τη δική σας μόρφωση και καλλιέργεια… Όμως ξέρω ότι:

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε κάτι που δεν μπορούμε να δώσουμε».

 Με σοβαρές ενστάσεις για τις δηλώσεις σας

Δημήτρης Σιάχος

wincancer.gr

d.siahos@gmail.com

___________________________________________________________________

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο, σχεδόν αμέσως…

βέλλιος3

«Αγαπητέ κ. Σιάχο, διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το μήνυμά σας. Θαυμάζω τον επίμονο αγώνα και τη δύναμή σας. Εύχομαι να βγείτε νικητής και στη νέα αυτή περίοδο δοκιμασίας. Σε όλα όσα μου γράφετε σε σχέση με τη δική μου περίπτωση, θα βρείτε ολοκληρωμένες απαντήσεις στο βιβλίο μου. Διαβάστε το, και θα περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κριτική σας. Σε κάθε περίπτωση, θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου (4 Ιουλίου, 8μμ, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 205). Το όλο θέμα αξίζει να συζητηθεί χωρίς αναστολές, και να φωτιστεί στις διαφορετικές πτυχές του μέσα από αντιτιθέμενες απόψεις.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Βέλιος»
______________________________________
Προφανώς θα διαβάσω το βιβλίο και θα προσπαθήσω να είμαι παρόν στην παρουσίασή του.
Θα επιμείνω στην προσπάθειά μου να τον πείσω να ενώσουμε δυνάμεις για να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ισχυρό αισιόδοξο μήνυμα.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο θάνατος σπάζει με την διαιώνιση τής ζωής και μέσω τής γέννησης. Όλοι μας το ξέρουμε αυτό. Αλλά από την άλλη το μόνο που δεν νικάει κάνεις μας είναι ο θάνατος,σύντομος,γρήγορος, αργός, όπως και να έλθει για το καθένα μας την όποια στιγμή. Το δώρο και δικαίωμα της ζωής, το δίνει ο Θεός για τούς χριστιανούς, ή όπως ορίζεται ανάλογα από κάθε άλλη θρησκεία ή ακόμα και από τούς περί αθεϊσμού ορισμών. Όμως νομίζω ότι το δικαίωμα να κάνεις την επιλογή σου για το πώς θα «φύγεις», δεν είναι προνόμιο απόφασης που θα στηριχθεί σε θρησκεία, νόμο, ήθη και έθιμα. Και φυσικά Δεν είναι απαραίτητο να πεθαίνεις από ανίατη ασθένεια για να κάνεις βάσει της δικής σου λογικής και κόσμο θεωρίας την «έξοδο σου». Άλλωστε και από ανίατη ασθένεια να μην πεθαίνει ο καθένας μας, κάποιοι στον επίγειο παράδεισο μας, φροντίζουν καθημερινά για τον αργό ή γρήγορο θάνατο μας, με ότι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα μας στην Ελλάδα ή στον πλανήτη γη γενικότερα . Για εμέ αυτό είναι η διαφορά που συνειδητά ζητούσε ο εκλιπόν. Όχι την πρωτοτυπία ευθανασίας- αυτοκτονίας για να γράψει «ελληνική ιστορία» ίσως με την πράξη του και να γίνει αφετηρία «αναλύσεων και νομοθετικής παρέμβασης στο θέμα» , αλλά το δικαίωμα να κάνει ο ίδιος βάσει τής όποιας ενσυνειδυτης οντότητας του, την «δική του αυλαία». Και σίγουρα για να γίνει αυτό και εννοώ η αυτοχειρία ή η πρόθεση για ευθανασία , χρειάζεται τεράστιο θάρρος και αυτόγνώσια. Ας αναλωθούμε πλέον εμείς οι » εν ζωή ακόμα δήθεν θρησκοι ή άθεοι ..», σε ανούσιες συζητήσεις – επικρίσεις μόνο για κατανάλωση! Και ας μου απαντήσει κάποιος νομομαθης σε κάτι που το βίωσα «η ζωή μου κινδυνεύει. Καλείται ασθενοφόρο από τους οικείους μου. Εγώ έχοντας την λογική και διαύγεια και πάρα το κίνδυνο για την ζωή μου, αρνούμαι την διακομιδη. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου με ή χωρίς την συνδρομή της αστυνομίας, έχει δικαίωμα παρά την θέληση μου να με διακομησει στο νοσοκομείο ή ακόμα και αυτοί ακόμα οι οικείοι μου? «.Με αυτό Διαπράττω στον εαυτό μου ευθανασία? Κατά νόμον τι πρέπει να γίνει? Τέλος από το ντοκιμαντέρ δύο πράγματα μού έκαναν τεράστια εντύπωση από τον χειμαρωδη Αλέξανδρο Βελιο 1)αυτό που είπε για την μητέρα του στη φωτογραφία του σαν μωρό και 2)για την παρακαταθήκη και το ανεξοφλητο χρέος πού αφήνει ένας πατέρας στο παιδί του…..
  Και κλείνω. Προσωπικά πάντως στην ταφόπλακα μου θέλω να γράφει » ΓΕΝΝΉΘΗΚΑ ΑΗΔΊΑΣΑ ΦΕΥΓΩ».

 2. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΝΔΡΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ………

 3. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΝΔΡΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ………

 4. Σύμφωνα με την διδασκαλία του χριστιανισμού, δυστυχώς ο Αλέξανδρος Βέλιος πήγε στην Αιώνια Κόλαση! Τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα μετάνοιας. Θα παραμείνει εκεί για πάντα. Μακάρι να μην ήταν αλήθεια, αλλά τώρα η ψυχή του θα βασανίζεται και θα ξεσκίζεται για πάντα χωρίς τέλος, χωρίς έλεος! Αν πεθάνεις πιο νωρίς με δική σου πρωτοβουλία, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία είναι μορφή αυτοκτονίας! Όποιος Αυτοκτονεί πηγαίνει στην ΚΟΛΑΣΗ. Αυτό οδηγεί στο συμβολικό αιώνιο πύρ. Στα αιώνια και ατελείωτα βάσανα της κόλασης του Σατανά. Ο πόνος του καρκίνου θα ήταν πολύ λίγος σε σχέση με την αιώνια τιμωρία της κολάσεως. Μακάρι ο θεός να μπορούσε να τον συγχωρέσει και να τον πάρει στον παράδεισο, αλλά τώρα πλέον είναι αργά. Πλέον δεν γίνεται. Όποιος αμφισβητήσει αυτά που γράφω, τότε απλά δεν ασπάζεται τον αληθινό χριστιανισμό. RIP.

  • Το wincancer επιτρέπει όλα τα σχόλια (εκτός των υβριστικών), χωρίς να υιοθετεί υποχρεωτικά τις απόψεις που διατυπώνονται

 5. Οι περισσοτεροι καρκινοι αντιμετωπιζονται επιτυχως. Ακομα και στις χειροτερες περιπτωσεις υπαρχουν καποιες ελπιδες. Δεν ειμαι βεβαιος οτι ο Αλεξανδρος Βελιος εκανε την καλυτερη δυνατη επιλογη.Αλλα αφου αυτη ηταν η επιλογη του, ας τη σεβαστουμε.

  Βεβαιως εγω ειμαι εξω απο το χορο, δεν ειμαι καρκινοπαθης, μπορει να κανω λαθος.

 6. O Aλεξανδρος Βελιος εφυγε. Τον παρακολουθουσα ως δημισιογραφο απο το 1995. Ειχε τετοιο καυστικο χιουμορ που οι πολιτικες εκπομπες του ηταν πραγματικη απολαυση, ειτε συμφωνουσε ειτε διαφωνουσε κανεις. Αντιμετωπισε παλληκαρισια την κωλοαρρωστεια και εφυγε ΟΡΘΙΟΣ.

 7. Για τον θάνατό του μιλάτε/μιλάμε. Δεν είναι ότι θέλει και το κάνει, ή ότι το κάνει για να πουλήσει το βιβλίο. Προς θεού δηλαδή, μαζί του θα τα πάρει τα λεφτά; Ο άνθρωπος βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο, και στην προσπάθειά του να βρει μια παρηγοριά θέλει να έχει την ματαιοδοξία ότι αφήνει πίσω του μια παρακαταθήκη. Το μήνυμα που περνάει δεν έιναι ότι όσοι έχουν καρκίνο να ετοιμάζονται να πεθάνουν. Δεν ξέρω κανένα άνθρωπο που θέλει να πεθάνει ένω έχει άλλη επιλογή. Το μήνυμά του είναι νομιμοποιείστε την ευθανασία για όσους το επιθυμουν. Τίποτα περισσότερο. Δεν είναι ο μόνο ο καρκίνος, υπάρχουν εκατοντάδες άλλες καταστάσεις που κάνουν την ζωή σου μαρτύριο και που ο άνθρωπος που υποφέρει μπορεί να θέλει να λυτρωθεί. Αλλοι δεν θέλουν, το παλεύουν. Δεκτό. Αλλά ας έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν. Καλή δύναμη σε όλους!

 8. Δεν θα βγαλετε ακρη με εναν υμνητη της αυτοκτονιας και του φόνου. Προσωπικα δεν θα αγοραζα καν το βιβλίο του. Καλη δυναμη σε ολα παντως. Ευχομαι το καλύτερο και συγχαρητηρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ