Επιστολή προς τον Αλέξανδρο Βέλλιο ζητώντας του να αλλάξει τη δημόσια δήλωσή του ότι θα κάνει ευθανασία επειδή πάσχει από Καρκίνο!

Η δήλωσή του ότι θα κάνει ευθανασία με εξόργισε! Δεν είναι ένας απλός πολίτης, είναι ένας άνθρωπος με δημόσιο λόγο που μπορεί να επηρεάσει χιλιάδες συμπολίτες μας που δίνουν τη μάχη με τη νόσο... Του έστειλα αμέσως επιστολή... Λέγοντας ότι "δεν μπορείς να αφαιρέσεις κάτι που δεν μπορείς να δώσεις...". Μου απάντησε σχεδόν αμέσως...

Δεκάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης κατακλύστηκαν από τις δηλώσεις του γνωστού δημοσιογράφου- σχολιαστή -συγγραφέα, ότι πάσχει από Καρκίνο και γι’ αυτό το λόγο επιλέγει να μεταβεί στο εξωτερικό για να κάνει ευθανασία…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ταυτόχρονα μας ενημέρωσε ότι στις 4 Ιουλίου θα γίνει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» η παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Εγώ και ο Θάνατός μου -Το δικαίωμα στην ευθανασία».

Θεωρώντας ότι οι δηλώσεις αυτές κάθε άλλο παρά δύναμη και αισιοδοξία δίνουν στους χιλιάδες καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, αμέσως του έστειλα επιστολή, μέσω του εκδοτικού οίκου «ΡΟΕΣ» ζητώντας να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του:

________________________________________                                                      

Αξιότιμε κύριε Βέλλιο,

Σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε τη δήλωσή σας ότι θα μεταβείτε στο Εξωτερικό για να υποβληθείτε σε ευθανασία καθώς πάσχετε από Καρκίνο. Μόνο αρνητικό είναι το μήνυμα που περνάτε σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη νόσο του Καρκίνου –ανάμεσά τους κι εγώ-.

Τους καλείτε ουσιαστικά να αποδεχθούν ότι έχασαν τη μάχη και να αναζητήσουν τη λύση του όσο το δυνατόν πιο ανώδυνου θανάτου.

Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η δήλωσή σας αυτή έγινε αποκλειστικά και μόνο για να προωθήσετε το νέο σας βιβλίο «Εγώ και ο Θάνατός μου –Το δικαίωμα στην Ευθανασία». Ως ένα βαθμό είναι κατανοητό –στα πλαίσια της διαφήμισης- να χρησιμοποιούνται και πιο «ακραίες» μέθοδοι επικοινωνίας, όμως υπάρχει και ένα όριο.

Μπορεί εσείς να λέτε «εύκολα» ότι θα υποβληθείτε σε ευθανασία –πράγμα που αδυνατώ να πιστέψω ότι το λέτε εσείς, ένας κατά τεκμήριο δυνατός άνθρωπος, ένας «μαχητής» των ιδεών του-, πολλοί όμως που βρίσκονται στην «κόψη» και που σκέφτονται να παραδοθούν, σας πιστεύουν.

Δεν είστε ένας οποιοσδήποτε πολίτης που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είστε διακεκριμένος δημοσιογράφος με λόγο και άποψη που μπορούν να επηρεάσουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Θα αγοράσω το βιβλίο σας, σήμερα κιόλας και θα προσπαθήσω να είμαι παρόν και στην παρουσίασή του τις επόμενες ημέρες για να σας εκφράσω και από κοντά τις σοβαρότατες ενστάσεις μου.

Οφείλω να σας διαβεβαιώσω ότι «ο Καρκίνος νικιέται».

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας δίπλα μας, έφτασαν στο χείλος του Θανάτου και οι γιατροί τους μίλησαν για ελάχιστο ακόμα χρόνο ζωής, δεν το έβαλαν κάτω όμως και σήμερα είναι υγιείς και δυνατοί δίπλα μας.

Στο wincancer.gr έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα, αλλά ακόμα περισσότερα είναι αυτά που δεν έχουμε καταγράψει. Σήμερα οι επιβιώσαντες από τον Καρκίνο ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια καθώς η επιστήμη της Ιατρικής κάνει θαύματα!

Θα σας αναφέρω συνοπτικά τη δική μου μάχη. Στις 16 Ιουνίου του 1998 μετά από το πρώτο χειρουργείο, οι δικοί μου ενημερώθηκαν ότι μου απομένει μια βδομάδα ζωής και οι γιατροί τους παρότρυναν να μη με βγάλουν από το Νοσοκομείο… Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Έψαξαν τους καλύτερους γιατρούς και χάλασαν τουλάχιστον μια περιουσία, υπεβλήθηκα σε ισχυρότατες χημειοθεραπείες που με διέλυσαν όμως 18 χρόνια μετά είμαι εδώ. Το 2006 αναγκάστηκα να υποβληθώ σε αριστερή ορχεκτομή, δεν πτοήθηκα, ούτε επέτρεψα να επηρεαστεί η ερωτική μου ζωή. Απέκτησα έναν υπέροχο γιο που είναι σήμερα 10 ετών.

Στις 2 Μαρτίου 2016 (λίγους μήνες πριν) βρέθηκα με μια νέα πολύ επιθετική μετάσταση στο συκώτι, με ένα ισχυρό αδενοκαρκίνομα να αναπτύσσεται ραγδαία πάνω στο τεράτωμα που κατακλύζει όλη την κοιλιακή μου χώρα, από την οπισθοπεριτοναϊκή περιοχή ως την ελάσσονα πύελο, με όγκο στο μεσοθωράκιο και όγκο στον τράχυλο…

Εφόσον η σύντροφός μου συμφωνούσε, παντρευτήκαμε στις 23 Μαρτίου και στις 24 ξεκίνησα χημειοθεραπείες. Ταυτόχρονα κατέψυξα σπέρμα γιατί θέλω να κάνω κι άλλα παιδιά. Γιατί φέρνοντας ζωή νικάς το Θάνατο.

Δεν ρώτησα ποτέ για το πόσες πιθανότητες μου δίνουν οι γιατροί. Ξέρω ότι έχω χρέος απέναντι στον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα και μετά απέναντι στους γύρω μου να παλέψω. Και είμαι σίγουρος ότι μόνο όποιος παλεύει μπορεί να νικήσει.

Σας καλώ να αλλάξετε τις δηλώσεις σας. Σας καλώ να παλέψετε δίπλα σε τόσους αφανείς ήρωες και στις οικογένειές τους. Σας καλώ να ενώσετε μαζί μας τη φωνή και τη δύναμή σας για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και όχι απογοήτευσης. Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διορθώσουμε τις κακοτοπιές του Συστήματος Υγείας της χώρας μας, για να μην χρειάζεται να ξοδεύονται περιουσίες για να βρίσκει ο ασθενής την Υγεία του. Σας καλώ να παλέψετε και σας εύχομαι γρήγορα περαστικά και καλή ανάρρωση.

Δεν έχω τη δική σας μόρφωση και καλλιέργεια… Όμως ξέρω ότι:

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε κάτι που δεν μπορούμε να δώσουμε».

 Με σοβαρές ενστάσεις για τις δηλώσεις σας

Δημήτρης Σιάχος

wincancer.gr

d.siahos@gmail.com

___________________________________________________________________

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο, σχεδόν αμέσως…

βέλλιος3

«Αγαπητέ κ. Σιάχο, διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το μήνυμά σας. Θαυμάζω τον επίμονο αγώνα και τη δύναμή σας. Εύχομαι να βγείτε νικητής και στη νέα αυτή περίοδο δοκιμασίας. Σε όλα όσα μου γράφετε σε σχέση με τη δική μου περίπτωση, θα βρείτε ολοκληρωμένες απαντήσεις στο βιβλίο μου. Διαβάστε το, και θα περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κριτική σας. Σε κάθε περίπτωση, θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου (4 Ιουλίου, 8μμ, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 205). Το όλο θέμα αξίζει να συζητηθεί χωρίς αναστολές, και να φωτιστεί στις διαφορετικές πτυχές του μέσα από αντιτιθέμενες απόψεις.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Βέλιος»
______________________________________
Προφανώς θα διαβάσω το βιβλίο και θα προσπαθήσω να είμαι παρόν στην παρουσίασή του.
Θα επιμείνω στην προσπάθειά μου να τον πείσω να ενώσουμε δυνάμεις για να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ισχυρό αισιόδοξο μήνυμα.