Πριν από περίπου 8 χρόνια στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Λάρισας και αφού είχε αναπτυχθεί και το Ογκολογικό Τμήμα έγινε αντιληπτό πως η εξειδίκευση και η εμπειρία σε ένα σπάνιο σχετικά νόσημα όπως ο καρκίνος του όρχεως στο στάδιο που είναι απαραίτητος οπισθοπεριτοναϊκός λεμφαδενικός καθαρισμός έλλειπε παντελώς από τον ελλαδικό χώρο.
Με πρωτοβουλία έτσι του Καθηγητή Ογκολογίας και Δ/ντή τότε της Ογκολογικής Κλινικής κ. Χρήστο Παπανδρέου, του Αν. Καθηγητής Ουρολογίας κ. Τζώρτζη και της Επιμελήτριας τότε Ογκολογίας κας Δανάη Δαλιάνη αποφασίστηκε να προσκληθεί ο Καθηγητής Ουρολογίας του M.D. Anderson Cancer Center των Η.Π.Α. Dr. L. Pisters γνωστός για την ενασχόλησή του και τη μακράν εμπειρία πάνω στο θέμα. Δημιουργήθηκε έτσι η ομάδα των ουρολόγων που θα αναλάμβαναν αυτά τα χειρουργεία στα πλαίσια ενός κέντρου αναφοράς για την πάθηση αυτή στην Ελλάδα. (Β. Τζώρτζης, Αν. Καθηγητής Ουρολογίας, Α. Καρατζάς, Επ. Καθηγητής Ουρολογίας, L. Pisters, Καθηγητής Ουρολογίας).
Η βοήθεια του Dr. Pisters ήταν πολύτιμη πρώτον στη μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας καθώς επίσης και στην παροχή του ειδικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τέτοιου είδους εξειδικευμένα χειρουργεία.
Έτσι λοιπόν μετά από 8 χρόνια εμπειρίας και περίπου 80 περιστατικά η Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας έχει γίνει κέντρο αναφοράς έχοντας αντιμετωπίσει ασθενείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας και τα Βαλκάνια.
Παρά ταύτα, έως και σήμερα δεν έχει γίνει προμήθεια του εξειδικευμένου εξοπλισμού, με αποτέλεσμα το κέντρο να αναγκάζεται να μεταφέρει κάθε φορά τον εξοπλισμό από τις Η.Π.Α.
Έως και σήμερα όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με ιδίους πόρους της Ουρολογικής και της Ογκολογικής κλινικής του ΠΓΝΛ μέσα από διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν.