Απάντηση Υπουργείου Υγείας στο ερώτημά μας

Άμεσα απάντησαν οι συνεργάτες του αν. Υπουργού στο ερώτημά μας. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι παρά τη σχετική ενημέρωση οι γιατροί μας δήλωσαν άγνοια λέγοντας ότι πιθανόν η εξέταση να μπορεί να συνταγογραφηθεί από ακτινολόγους και όχι από ογκολόγους...

Οι συνεργάτες του Αν. Υπουργού Υγείας κου Πολάκη, απάντησαν στην επιστολή που στείλαμε στις 5 Aπριλίου σχετικά με τη μη δυνατότητα συνταγογράφησης της κατευθυνόμενης βιοψίας με αξονικό τομογράφο (παρακέντηση). ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ WINCANCER).

Ο κος Σακελαρίου μας παρέπεμψε στον αρμόδιο υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ ο οποίος μας διαβέβαίωσε ότι η συγκεκριμένη εξέταση συνταγογραφείται (μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι η τελευταία εξέταση του σχετικού πίνακα με τις αξονικές), ενώ προφανώς αρκετοί γιατροί δεν το γνωρίζουν. Με δεδομένο ότι ήδη έχουμε πληρώσει για τη συγκεκριμένη εξέταση, μας προέτρεψε να υποβάλλουμε τα παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ και θα μας επιστραφεί το αναλογούν ποσό.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες του Υπουργού για την επικοινωνία. Φυσικά και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

ΕΟΠΥΥ