Με τη βοήθεια του Θεού και των γιατρών ο καρκίνος του οισοφάγου νικήθηκε!

Ακόμη μια δύσκολη περίπτωση καρκίνου του οισοφάγου έγινε καλά χάρη στην πίστη στο Θεό και την πρωτοποριακή μέθοδο των γιατρών.

karkinos-oisofagouΠρόσφατα περάσαμε σαν οικογένεια από την ανηφόρα του καρκίνου. Ο πατέρας μου διαγνώστηκε με καρκίνο στον οισοφάγο. Οι πρώτες ενημερώσεις έλεγαν για δύσκολη περίπτωση με όλα τα συνεπακόλουθα. Θέλω να σας πω ότι στο τέλος νίκησε! Ακολούθησε τις θεραπείες και το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Ο πατέρας μου σήμερα είναι πολύ καλά!

Ο Θεός δεν εγκαταλείπει κανέναν. Με προσευχή και πίστη το κακό εξανεμίζεται. Ο πατέρας μου νίκησε γιατί το αντιμετώπισε με δύναμη, θετική σκέψη και με την Παναγιά στο πλευρό του!

Βαλεντίνη Β.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η περιπέτεια αλλά και η επιτυχής μάχη με τον καρκίνο με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης:

karkinos-oisofagou1

(φώτο: απόσπασμα από τον «Φιλελεύθερο Κύπρου»)

Ιατρική επιτυχία η οισοφαγεκτομή σε Κύπριο ασθενή

(Ygeiaonline.gr (16/2/2016))

Μεγάλη ιατρική επιτυχία η επιτυχής έκβαση οισοφαγεκτομής με ριζικό λεμφαδενικό καθαρισμό σε Κύπριο ασθενή με προχωρημένο καρκίνο στον οισοφάγο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο American Medical Center (ΑΜC) από τον διακεκριμένο Έλληνα Χειρουργό Δρ Εμμανουήλ Ζαχαράκη.

Ο ασθενής εξήλθε από το AMC δίχως επιπλοκές και μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες επέστρεψε πλήρως στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του, ενώ η ποιότητα ζωής του εξακολουθεί να είναι άριστη καθώς τρώει και πίνει κανονικά χωρίς αναγωγές, εμέτους ή παλινδρόμηση τα οποία είναι συχνά προβλήματα μετά την οισοφαγεκτομη.

Ο καρκίνος του οισοφάγου είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου και η συχνότητα εμφάνισης του έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες στο δυτικό κόσμο.

Αυτό που είναι όμως πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του οισοφάγου είναι πολύ επιθετικός διηθώντας πέριξ ιστούς και δίνοντας μεταστάσεις σε γειτονικούς λεμφαδένες σε ποσοστό περίπου 75%.  Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ριζική εκτομή του καρκίνου με εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό τόσο στην άνω κοιλία όσο και στον θώρακα, που προϋποθέτει προσπέλαση τόσο με τομή στην κοιλία όσο και με θωρακεκτομή. Μετά από ριζική εκτομή της νόσου και λεμφαδενικό καθαρισμό, το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης των ασθενών υπερβαίνει το 50% ανεξαρτήτως σταδίου, ενώ σε περιπτώσεις έγκαιρης διάγνωσης το ποσοστό αυτό αγγίζει το 70%.

Στα χέρια εξειδικευμένου χειρουργού η οισοφαγεκτομή με λεμφαδενικό καθαρισμό είναι μια ασφαλής επέμβαση, με χαμηλή θνησιμότητα. Οι πλειονότητα των ασθενών εξέρχεται του Νοσοκομείου σε περίπου 12 με 14 μέρες, με πλήρη σίτιση από το στόμα και σταδιακή επάνοδο στην ποιότητα ζωής που είχε ο ασθενής πριν το χειρουργείο.

Προϋπόθεση φυσικά για να αναπαραχθούν αυτά τα αποτελέσματα, είναι η ουσιαστική εκπαίδευση και η εξειδίκευση του χειρουργού στις συγκεκριμένες επεμβάσεις. Λόγω της δύσκολης ανατομικής του θέσης και της πολυπλοκότητας των χειρουργικών επεμβάσεων η θεραπεία αυτών των όγκων γίνεται μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς σε εξειδικευμένα κέντρα, εκ των οποίων και το American Medical Center.

Αυτός είναι ο λόγος που προτρέπονται οι ασθενείς να ζητούν από τον χειρουργό πληροφορίες για την εμπειρία του σε τέτοιου είδους επεμβάσεις (αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη προϋπηρεσία σε υψηλού κύρους Νοσοκομεία που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα νοσήματα, αριθμό επεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει,  ποσοστά θνησιμότητας, νοσηρότητας και μακροχρόνιας επιβίωσης των ασθενών του).

Ο Δρ. Ζαχαράκης εργάστηκε για 9 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων τα τέσσερα ως Διευθυντής Χειρουργικής Οισοφάγου-Στομάχου στο Νοσοκομείο St Mary’s του Λονδίνου, και ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Imperial College στο Λονδίνο, με περισσότερες από 60 οισοφαγεκτομές στο ιστορικό του.

________________________________________________

*Δεν είναι στις προθέσεις μου να αναφέρομαι ονομαστικά σε γιατρούς. Όταν όμως οι ίδιοι οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους αναφέρονται σε αυτούς είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε αυτή τη δύσκολη μάχη είναι πολύ σημαντικό να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας, οι οποίοι δίνουν δίπλα μας επίσης μια πολύ δύσκολη μάχη ενώ οφείλουν να είναι ταυτόχρονα νηφάλιοι, ψύχραιμοι και να ενημερώνονται διαρκώς.