Η Ιστορία μου. Είμαι σίγουρος ότι και στην 3η μάχη που δίνω θα κερδίσω!

Ήδη ολοκλήρωσα τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπειών σε αυτή τη νέα μάχη που ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες. Είναι ένας πόλεμος που κρατά 18 χρόνια. Ταυτόχρονα όμως δεν επιτρέπω στη νόσο να επηρεάσει τη ζωή, τις αποφάσεις και τα σχέδιά μου.

6
3924

Στις 2/6/1998 μπήκα επειγόντως στον Ευαγγελισμό με πολύ δυνατούς πόνους (κυρίως στην αριστερή κοιλιακή χώρα) και υψηλό πυρετό.

οννεδ1Ακολούθησε βιοψία διά βελόνης η οποία έδειξε, άτυπα μεσεγχυματικά κακοήθη κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασα μάζα μεγέθους καρυδιού στον τράχηλο.

Χειρουργήθηκα στις 16/6/1998. Ο όγκος επεκτεινόταν από αμέσως κάτω από το διάφραγμα μέχρι τη λαγόνια ακρολοφία αριστερά και στο κέντρο του οπισθοπεριτοναϊκού χώρου, ακίνητος πάνω στους οπίσθιους μύες και τη σπονδυλική στήλη, περιβάλλοντας τα μεγάλα αγγεία, με πλήθος λεμφαδένων στο μεσεντέριο.

Η ιστολογική έδειξε καρκίνο (μικτός μη σεμινωματώδης όγκος, καθ’ υπεροχή τερατωματικός, με εκτεταμένη λεμφογενή και αιματογενή διασπορά).

Οι γιατροί έκαναν λόγο για άκρα επιθετική μη ιάσιμη μορφή…

Οι δικοί μου δεν το έβαλαν κάτω. Η αδελφή μου έλιωσε στο ξενύχτι και στο τρέξιμο, ενώ ο αείμνηστος πατέρας μου χάλασε μια περιουσία… Όταν σειρά γιατρών αρνήθηκε να με αναλάβει, πήρε την ευθύνη πάνω του ο καλύτερος.

Εισήλθα στο Υγεία και την θεραπεία μου ανέλαβε ο κος Κοσμίδης.

Από 27/6/1998 έως 31/8/1998 υποβλήθηκα σε 4 ισχυρότατους κύκλους χημειοθεραπείας με το σχήμα Ι-ΒΕΡ. οννεδ2Στις 13/10/1998 υποβλήθηκα σε πολύωρη εγχείρηση γαγγλιακού καθαρισμού του οπισθοπεριτοναϊκού χώρου στο Νοσοκομείο Υγεία όπου η ιστολογική εξέταση έδειξε υπολειμματική μεταστατική διήθηση οπισθοπεριτοναϊκών λεμφαδένων από στοιχεία ωρίμου τερατώματος με εκτεταμένη νέκρωση.

Έκτοτε βρισκόμουν σε συστηματική παρακολούθηση.

Στις 24/3/2006 μου διεγνώσθη διόγκωση αριστερού όρχεως, ενώ η ιστολογική εξέταση έδειξε κακοήθες νεόπλασμα.

Από 12/4/2006 έως 3/5/2006 υποβλήθηκα εκ νέου σε δύο κύκλους χημειοθεραπείας στην Κλινική του Υγεία με το φάρμακο Paraplatin 6AUC.

Το Σεπτέμβριο του 2015 μπήκα στο Λαϊκό με συμπτώματα κολικού εντέρου. Ακολούθησε εξέταση PET-CT η οποία έδειξε πολλαπλές, ευμεγέθεις κυστικόμορφες λοβωτές αλλοιώσεις στον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο κατά μήκος της αορτής, στο μεσεντέριο, πέριξ του αλληρείου τρίποδος, στο δεξιό κοινό λαγόνιο χώρο, στο μεσοθωράκιο υποτροπιδικά, καθώς και στην αριστερά υπερκλείδια χώρα. Εν μέσω αυτών των κυστικόμορφων λοβωτών αλλοιώσεων, οι οποίες ως επί το πλείστον ήταν φωτοπενικές, αναδεικνύονταν εστίες έντονης καθήλωσης FDG.

Τα ευρήματα ήταν συμβατά με μεταβολικά ενεργό υποτροπιάζουσα κακοήθη νόσο.

Με την καθοδήγηση του καθηγητή και πολύ καλού φίλου και συμπατριώτη κου Σκανδαλάκη, στις 12/11/2015 χειρουργήθηκα στο Λαϊκό από τον καθηγητή κο Λιακάκο.

Η ιστολογική που ακολούθησε έκανε λόγο για μεταστατική διήθηση από μεικτό όγκο, αποτελούμενο από σεμινωματώδες και μη σεμιτοματώδες στοιχείο (τερατοκαρκίνωμα). (Πάνω στο χρόνιο τερατοκαρκίνωμα αναπτυσσόταν ένα νέο ενεργό αδενοκαρκίνωμα).

Κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να δρομολογηθεί εκτεταμένο χειρουργείο για την αφαίρεση του τερατώματος.

Η συγκεκριμένη εγχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε συγκεκριμένα κέντρα των ΗΠΑ..

Ο κος Κοσμίδης (με τον συνεργάτη του κο Μπακογιάννη) με ενημέρωσαν ότι ένας διακεκριμένος χειρουργός από το University του Τέξας MD Anderson Cancer Center, έρχεται μία φορά το χρόνο για πολύ εξειδικευμένα χειρουργεία στη χώρα μας, στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Λάρισας, χάρη στον διευθυντή ουρολόγο χειρουργό κύριο Βασίλη Τζώρτζη.

Η νέα εγχείρησή μου δρομολογήθηκε για τις 12/4/2016.

Κατά τον προγραμματισμένο έλεγχο πριν το χειρουργείο, στις 2/3/2015  η αξονική τομογραφία έδειξε νέα εστία καρκίνου στο συκώτι… (στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου το ήπαρ ήταν καθαρό…). Η εγχείρηση αναβλήθηκε για αργότερα και ακολούθησε παρακέντηση στις 8/3/2016.

Στις 18/3/2016 η ιστολογική αναφέρει: Υπέρ υψηλός βαθμός κακοήθειας νευροενδοκρινικού καρκινώματος (grade 3 κατά ENES/WHO 2010), εντερικής διαφοροποίησης… (Τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του νεοπλάσματος του ήπατος είναι διαφορετικά από αυτά της βιοψίας από το μόρφωμα εξωπεριτοναϊκού χώρου, δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να αφορούν τα δύο αυτά καρκινώματα σε συνιστώσες του ίδιου κακοήθους νεοπλάσματος το οποίο αναπτύχθηκε σε έδαφος τερατωματώδους συστατικού μεικτού όγκου γεννητικών κυττάρων).

Στις 24/3/2016 ξεκίνησα νέο κύκλο χημειοθεραπειών (ενδοφλέβια χορήγηση Oxaliplatin και χάπια Capibine 500mg)

 

Είμαι σίγουρος ότι η θεραπεία θα καταστείλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και θα μπορέσω να μπω στο χειρουργείο για να απαλλαγώ από το τεράτωμα που με ταλαιπωρεί για χρόνια.

 

Με τη βοήθεια του Θεού, με την αγάπη των ανθρώπων με Πίστη κι Ελπίδα θα βγω για άλλη μια φορά νικητής.

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βούρκωσαν τα μάτια μου..εύχομαι σε όλους καλή δύναμη κ να σας έχει ο Θεός καλά..εγώ το περνάω μεσώ της πολυαγαπημενης μητέρας μου..πότε δν περίμενα οτι θα μου χτυπήσει την πόρτα.. πάντα έλεγα ότι μόνο στους άλλους συμβαίνουν.. Κάθε βράδυ όλοι εσείς είστε στις προσευχές μου.. μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να είστε πάντα καλά..υπομονή κ δύναμη..είστε οι πραγματικοί ΗΡΩΕΣ ..

 2. Φίλε Δημήτρη,
  εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς. Πιστεύω πολύ ότι έχεις τη δύναμη και τη λαχτάρα της ζωής να αντιμετωπίσεις και αυτή τη δυσκολία. Οι φίλοι και συνεργάτες σου από το Τμήμα μας. Αιμιλία Μ. Κονδύλη

 3. παιδια ειμαι και γω μια απο σας ,διεγνωσθη πριν 3 χρονια περιπου με κυστη στο παγκρεας η οποια απλως παρακολουθουνταν αλλα δυστυχως μετετραπει σε κυσταδενωμα οποτε και εχριζε χειρουργειου ,για καλη μου τυχη επεσα στον σμυρνιωτη ο οποιος ειχε και εχει μεγαλη εμπειρια απο wipley επεμβασεις με τελειο χρονο στο χειρουργικο τραπεζι ,εκει μετα απο αφιαρεση μισου παγκρεατος και σπληνας και μπλοκ λεμφαδενων ,η ιστολογικη εδειξε καρκινο ,αρχισαμε σχηματα 18 στο συνολο επικουρικα μου ειπαν λογω ηλικιας και μετα απ την πρωτη ταλαιπωρια συνεχισα τις καθορισμενες εξετασεις 6μηνου (αξονικη ,μαγνητικη ,δεικτες και λοιπες αιματολογικες)οπου στην τελευταια μαγνητικη ενεφανιστη μορφωνα αγνωστου χαρακτηρισμου στο αριστερο επινεφριδιο
  εκει αρχιζει ο δευτερος γυρος μου …….οι μισοι εριζαν οτι ειναι επικουρικο σπληνιδιο κατι που το σπινθηρογραφημα επισημασμενων ερυθρων δεν απεδειξε ,στη συνεχεια καναμε εκ νεου αξονικη οπου παλι δεν διευκριστηκε τι ειναι ,ο χειρουργος αρνηθηκε να το χειρουργησει λεγοντας οτι σε μια κοιλια τοσο ταλαιπωρημενη με συμφυσεις ,ουλες ,φλεγμονες κλπ δυνητικα ειναι πιο επικινδυνο το χειρουργειο απ οτι η θεραπεια,η ογκολογος ζητησε και pet scan η οποια εδειξε εικονα συμβατη με εμφυτευσεις στο επιπλουν (εκει που αφαιρεθηκε η ουρα του παγκρεατος )οι τιμες προσληψης ποζιτρονιου των εστιων ειναι ομοιες μ αυτη την προσληψη που κανουν τα πλευρα μου τα οποια λογω του μεγαλου χειρουργειου παρουσιασαν ρωγμοειδη καταγματα
  τωρα κανω παλι σχηματα πιο τοξικα και για πρωτη φορα εχτες με πειραξε η πλατινα με αλλεργικο σοκ ,εχω μπροστα μου ρουβικωνα το ξερω ,θελω να ζησω ,θελω καποιος να με ξυπνησει απ ολο αυτο ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΓΙΕΙΣ,κανεις δεν καταλαβαινει αν δεν το χει περασει ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ,δυναμη ,υπομονη ,ειμαστε μονοι και το ξερουμε ,δεν μας ανακουφιζει ενα χερι στην πλατη ουτε το υφος των δικων μας που τους ταλαιπωρουμε και το πιο γελοιο που ακουω ειναι οτι ¨εσυ εισαι δυνατη»ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ κανεις μας δεν ειναι αλλα δεν εχουμε αλλες επιλογες ,ειμαι σιγουρη οτι ολοι μας αν ερωτηθουμε θα απαντουσαμε να ειμαστε ευαλωτοι και να τα ειχαμε ολα ευκολα ….αλλα δυστυχως ειμαστε ατυχοι
  οπως και να χει ας περασει γρηγορα για ολους μας και να σταματησει καπου ……….

 4. μονο κουραγιο και να τελειωσει αυτος ο εφιαλτης ,θελει δυναμη ,πιστη ,υπομονη ,κανεις δεν το καταλαβαινει μεχρι να το βιωσει ,σου βγαζω το καπελο ,δεν ειμαι τοσο δυνατη ,ειμαι σε 2 κυκλο χημο μετα απο ενα χρονο επικουρικων σχηματων λογω επεμβασης μικρης γουιπλει ,εζησα μου ειπαν λογω ηλικιας και οργανισμου ,αφαιρεσα μισο παγκρεας ,σπληνα,λεμφαδενες και ενα κυσταδενοκαρκινωμα 5 εκ ,καλος ο σμυρνιωτης και εμπειρος σε τετοιου ειδους χειρουργεια ,κατοπιν με ανελαβε η ψυρρη η οποια μου κανε 18 χημο με oxiplatin και καποια αλλα φαρμακα αλλα οπως αποδειχθηκε αυτος (ο καρκινος) με αγαπησε και στην τελευταια μου μαγνητικη (υπ οψην καθε 6 μηνες υποβαλλομαστε σε ελεγχο αιματολογικων αξονικης και μαγνητικης )ενεφανισθει μορφωμα πανω απ το αριστερο επινεφριδιο αγνωστου χαρακτηρισμου ,εκει αρχιζει το ψαξιμο με σπινθηρογραφημα επισημασμενων ερυθρων για να ενοχοποιησει επικουρκο σπληνιδιο που ανεφερε ο ενας ακτινολογος ,οι αλλοι επεμενα σε pet scan η οποια χαρακτηριζεται απο πολλους σαν εξεταση βουδας,δηλ μπορει να δειξει μπορει και οχι ,αλλα στην δικη μου περιπτωση εδειξε 4 υποπτες εστιες στο επιπλουν οι οποιες κανουν προλσηψη ραδιοισοτοπου απο 1,5 εως και 8 σημειωτεον οτι τα πλευρα μου που υπεστην ρωγμοειδη καταγματα λογω του μεγαλου χειρουργειου κανουν προσληψη ποζιτρονιου στο 4,8……………εν ολιγοις το πορισμα ειναι της πετ συμβατο με περιτοναικες εμφυτευσεις ……κανω τοξικες χημο ,μου εβαλαν πορτ γιατι δεν εχω φλεβες ,παρουσιασα εχτες αλλεργια στην πλατινα πρωτη φορα και δοθηκαν αντισταμηνικα και βεβαιως μου πηραν αιμα για μια εξεταση (αλλεγιας)η οποια ΚΑΙ δεν καλυπτεται απο ταμεια και δεν μπορει να την κανει το νοσοκομειο…….ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ αλλα καποιος να με ξυπνησει οταν ολο αυτο τελειωσει ,ειναι βασανηστικο και κουραστικο και δεν μπορω ουτε να δουλεψω μεσουσης της θεραπειας ,με καταβαλει πολυ το σχημα ,μεσα απ το πορτ εχω αντλια για 48 ωρες στο σπιτι που πρεπει να μου βγαζουν πηγαινοντας στο νοσοκομειο …………ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΕ ΓΕΡΟΙ , να θυμαστε και μας που διανυουμε τον ρουβικωνα
  καλο κουραγιο σε ολους μας και καλο τελος ειτε ετσι ειτε αλλιως <3

 5. Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να απαλλαγείτε από την ασθένεια που σας ταλαιπωρεί! Σας το χρωστάει αν μη τι άλλο η ζωή. Με τη βοήθεια του Θεού σίγουρα θα τα καταφέρετε! Ολόψυχα περαστικά, μακάρι με την Ανάσταση του Κυρίου να έρθει και η δική σας λύτρωση….

 6. Εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού΄να πάνε όλα καλά και να απαλλαγείς από την αρρώστια που τόσο σε ταλαιπωρεί. Θαυμάζω την πίστη και το κουράγιο σου και είμαι σίγουρη πως θα βγείς νικητής σ΄αυτή τη μάχη. Έχεις τις ευχές μου και τις προσευχές μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ